Новият нападател на Левски Валери Божинов подписа със сините за

...
Новият нападател на Левски Валери Божинов подписа със сините за
Коментари Харесай

Божинов: Преди пет години станах левскар за цял живот! Най-важното е да спасим Левски

Новият нападател на Левски Валери Божинов подписа със " сините " за 18 месеца. Днес той парафира своя контракт в офисите на клуба до 30 юни 2020 година, след което потегли за Кипър, където би трябвало да се причисли към новите си съотборници. Очаква се още на следващия ден Божинов да направи всекидневен дебют против сръбския Чукарички, на който е вкарал няколко гола с екипа на Партизан. Бившият състезател на Ювентус, Фиорентина и Манчестър Сити има 20 мача и 8 гола с екипа на " сините " през 2014 година. Той приказва със Sportal.bg , откакто към този момент публично се завърна на " Георги Аспарухов ".

" Много съм благополучен, че се завръщам в Левски. Не е загадка, че това е тимът на сърцето ми. Бях тук преди пет години, само че в този момент съм безпределно стимулиран да успеем да вдигнем Левски на крайници, с цел да може почитателите да се радват и да бъдат щастливи. На доста места съм играл, само че това което видях на 100-годишнината на Левски в никакъв случай няма да го не помни. Тогава станах левскар за цялостен живот. Бях си заречен, че един ден ще се върна по-добър и по-зрял от 2014 година. Сега съм съвсем на 33 години, като мисля си, че пристигам в верен миг. Искам да благодаря на почитателите на " сините ", които не стопираха да ми пишат и да ме поддържат през тези пет години, където и да съм играл. Надявам се, че ще вкарам повече попадения от тези осем гола през първия ми престой на " Герена ". Най-важното е Левски да играе все по-добре. Тук има ново управление, нов план, като главната цел е да се избави Левски, който не би трябвало да последва ориста на ЦСКА. Това е целта, само че ние, футболистите би трябвало да се раздаваме на 110%, с цел да има позитивни резултати на терена. Именно това е нашата работа. Радвам се, че в Левски се събират положителни български футболисти, които имат качества. Николай Михайлов, Мартин Райнов, в случай че пристигна Живко Миланов. Вече приказвах с капитана Иван Горанов и голмайстора Станислав Костов, както и с някои от младите. Божинов идва, с цел да помогне, а не да бъде w тежест на клуба. Говорих дълго с изпълнителния шеф Павел Колев. Имаме упоритост да се вдигне клуба и да върнем левскарския дух. Питайте го и него, дали съм изнудвал Левски за пари. Няма нищо правилно в това. Обичам Левски и желая да съумея. Наистина доста желая ", показа пред Sportal.bg Божинов, който тази заран се раздели с досегашните си съотборници от Ботев (Враца).

" Благодаря на Ботев (Враца) и татко ми Сашо Ангелов. Подадоха ми ръка, като им споделих през днешния ден сбогом със сълзи на очи. Наистина се привързахме доста. Пожелавам триумф на отбора, да играе мощно напролет и да радва почитателите. Левски пък да бие допустимо най-вече мачове, с цел да забележим къде може да бъде в края на сезона ", добави Божинов, който вкара седем гола в 11 мача от Първа лига през есента. Две от тях бяха във вратата на Левски при историческия триумф на Ботев (Вр) с 3:1 на " Герена ", на 25 ноември предходната година. Именно с врачани той направи и зимна подготовка в България и Турция, като даже означи гола и добави две асистенции в контролите на тима в Алания.  Ботев (Враца) - ЦСКА-София @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР