Новият нападател на Фиорентина Педро Гилерме призна, че се вълнува

Новият нападател на Фиорентина Педро Гилерме призна, че се вълнува ...

Нов съотборник на Рибери: Досега играех с него само на видеоигри.


Новият нападател на Фиорентина Педро Гилерме призна, че се вълнува много от възможността да бъде съотборник с легендарния Франк Рибери. Бразилецът заяви, че единственият му досег с бившия френски национал е включвал компютърни игри.

22-годишният Педро пристигна от Флуминензе това лято, като според медиите в Италия флорентинци са броили 11 милиона евро за подписа му плюс клауза за 20-процентов дял при евентуална следваща продажба.

„Преговорите бяха дълги и искам да благодаря на всички, че сега съм част от такъв велик тим като Фиорентина”, заяви Педро. „Готов съм да играя срещу Ювентус този уикенд и се възстанових от лека контузия, така че изборът ще е на треньора. Нападателят, на чийто стил бих искал да се опра, е Златан Ибрахимович – той има страхотни качества и техника. „Деветката” във Фиорентина пък беше родена от идол като Габриел Батистута, така че бих се радвал да следвам и неговите стъпки.”

„Когато агентите ми казаха, че Фиорентина проявява интерес, незабавно се развълнувах, отчитайки традициите на клуба. Едва пристигнах тук, но се чувствам готов и получих топло посрещане.”

„Ще бъде невероятно да играя редом до Франк Рибери, защото неговата кариера говори сама по себе си. Това е сбъдната мечта, защото винаги съм го избирал, когато играех видеоигри. Този отбор на Фиорентина е създаден, за да побеждава. Това ще бъде удоволствие за всички ни. Аз съм нападател, който обича да се движи и да създава пространства за съотборниците си.”

„Преговори с Реал Мадрид? Вярно е, че имаше разговори, но до сделка не се стигна, понеже в онзи момент бях контузен. Много съм щастлив да бъда във Фиорентина, това е важна стъпка в кариерата ми. Целта ми е да се върна в националния на Бразилия, а италианския футбол е огромен шанс пред мен да се подобря като футболист”, завърши Педро Гилерме.

Източник: gong.bg