Новият началник на канцеларията на Доналд Тръмп обеща да наложи

...
Новият началник на канцеларията на Доналд Тръмп обеща да наложи
Коментари Харесай

Хаос в Белия дом

Новият шеф на канцеларията на Доналд Тръмп даде обещание да наложи дисциплинираност и да строи редиците, както би могло да се чака от военачалник от морската пехота в оставка, изправен пред колосална неразбория, само че действителният проблем е неговият началник, написа английският в. " Гардиън ", представено от ДАРИК.

Назначаването на Джон Кели беше приветствано като съвсем съвършен лабораторен тест за това дали Белият дом на Тръмп е в положение да действа. Той е високоуважавана персона, не е част от клика и също така бе декларирано, че всички чиновниците, даже членовете на семейство Тръмп, ще се регистрират пред него (успех в това начинание, военачалник Кели), пожелава му вестникът. Възможно е Кели да успее да постави завършек на най-фрапантните прояви при междуособиците, които се следят на доста фронтове, като уволни шефа на връзките с обществеността Скарамучи. Той обаче надали ще успее да постави завършек на некомпетентността и вътрешните битки в тази администрация, отбелязва " Гардиън ".

Внимавай, Джон Кели, Доналд Тръмп към този момент има традиция да назначава генерали в оставка, единствено с цел да ги унижава, предизвестява в заглавие в. " Индипендънт ". По проект съветникът на Тръмп по националната сигурност Хърбърт Макмастър и министърът на защитата Джим Матис трябваше да са в " А тима " по националната сигурност, само че те не могат да изготвят даже политиката за Афганистан дружно.

Властта и хората с власт притеглят вниманието на Тръмп. В неговите очи властта се явява под две форми - или имаш пари, или звезди на пагоните. Няма различен актуален американски президент, който да е бил толкоз влюбен в някогашните генерали с изключение, евентуално, на Дуайт Айзенхауър. Майкъл Флин се бори за Тръмп в акцията му и беше заплатен с поста на консултант по националната сигурност. След разкритията за срещи в високопоставени руснаци, той беше сменен с Макмастър. Обзалагам се, че даже името му е прозвучало добре на Тръмп, отбелязва създателят на публикацията. Вместо цивилни, Тръмп избра за министър на защитата някогашният началник на Централното командване Матис, а някогашния военачалник от морската пехота Джон Кели за министър на вътрешната сигурност. Сега на Кели е предоставено да вкара в пътя безусловно блуждаещото Западно крило на Белия дом, добавя вестникът.

Изминалата седмица сподели, че Тръмп унищожава нашата народна власт, установи в " Ню Йорк таймс ". Америка върви към откровена конституционна рецесия. Само за няколко дни президентът и съдружниците му ускориха нападките към Робърт Мълър - специфичния прокурор, проверяващ възможни връзки на акцията на Тръмп с Русия. Те се пробваха да накарат основния прокурор Джеф Сешънс да се отдръпна и разсъждаваха на глас дали президентът може да амнистира самичък себе си. Всичко това води все до едно умозаключение: господин Тръмп желае да нанесе сериозен удар на върховенството на закона (и на американската република), с цел да постави завършек на самостоятелното следствие на връзките му с Русия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР