Новият модел ще има реактивни ускорители със сгъстен въздух Илон

...
Новият модел ще има реактивни ускорители със сгъстен въздух Илон
Коментари Харесай

Tesla планира „космическа” опция в Roadster

Новият модел ще има реактивни ускорители със сбит въздух

Илон Мъск има огромни проекти за идващия модел Tesla Roadster (снимка: Tesla)

Вдъхновител ят на Tesla Илон Мъск разкри проекти за нов модел Roadster. До края на 2020 година ще бъде тествана версията на обновения суперавтомобил с пакет „ от SpaceX ” – на него ще бъдат инсталирани реактивни ускорители, работещи със сбит въздух.

Въпреки мудното развиване на модела Tesla Roadster, американският производител на електрически автомобили има огромни проекти за него. Първите проби с машината ще бъдат извършени през втората половина на идната година, заяви Electrek.

През 2018 година Илон Маск описа в своя профил в Twitter за вероятната апаратура на дузина ускорители в колата. Те ще би трябвало да покачат маневреността, да понижат спирачния път, да подобрят динамичните характерности и даже да научат електрическия автомобил по какъв начин да скача. Това, което изглеждаше като смешка и полет на фантазията на ексцентричния бизнесмен, може да стане действителност.

Според Мъск, забавянето в осъществяването на такива смели нововъведения се дължи на ниския приоритет в плана за супер-автомобил. Roadster беше първият модел в гамата на Tesla, само че в този момент компанията се концентрира върху производството на по-евтини и по-масови електрически коли.
още по тематиката
Сгъстеният въздух за ускорителите ще се съхранява в композитни резервоари, ситуирани под задната част на кабината. Поради това, вторият ред седалки в Roadster ще отпадне.

В допълнение към „ галактическите ” варианти, идващото потомство Tesla Roadster ще бъде оборудвано с три електрически мотора, които ще разрешат ускорение до 60 благи в час (96,56 км/ч) за по-малко от две секунди. В същото време оптималният пробег би трябвало да бъде  620 мили (997,79 км).

Първата идея на модела за 2020 година се появи ненадейно по време на представянето на електрическия камион Tesla Semi. Новият Roadster ще се продава за 200 хиляди $ с опция за предварителни поръчки против 50 хиляди $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР