Новият мистериозен вирус, който се появи първо в Китай, може

...
Новият мистериозен вирус, който се появи първо в Китай, може
Коментари Харесай

Китайският вирус уби 6, зарази стотици!

Новият тайнствен вирус, който се появи първо в Китай, може да се предава от човек на човек, удостовери китайски специалист и разпали страховете, че болестта бързо ще плъзне по света, а последствията ще са непредвидими. Световната здравна организация, която удостовери разпространяването сред хора, привиква незабавна среща в сряда, на която се чака СЗО да разгласи изключително състояние.

До момента новият ковид, именуван към този момент 2019-nCov, е умъртвил шестима души в китайския град Ухан, откъдето потегли. Те се разболели от пневмония без забележима причина. Той е от същото семейство като вируса на тежкия изострен респираторен синдром (SARS), лишил в интервала 2002-2003 година живота на 774 души по света, от които 349 в Китай и 299 в Хонконг.

Всичките 6 смъртни случая са на хора, свързани с рибен пазар в 11-милионния Ухан. Двама от умрелите не са посещавали пазара, само че се заразили от родственици, които евентуално са пипнали вируса там. Смъртта им настъпила поради отвод на доста от органите им. На пазара за морски артикули е почнало следствие, с цел да се откри дали в действителност той е подбуда за възникването на новата опасност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР