Новият министерски съвет на Сърбия начело с Ана Бърнабич положи

...
Новият министерски съвет на Сърбия начело с Ана Бърнабич положи
Коментари Харесай

Новият кабинет в Белград положи клетва

Новият министерски съвет на Сърбия отпред с Ана Бърнабич постави клетва в четвъртък вечерта в наличието на президента и членове на кралското семейство, само че при протеста на духовенството поради половата ориентировка на Бърнабич.
 
Церемонията, на която участваха депутатите и задгранични дипломати, включваше групово повторение на клетвата на глас. В нея се съдържа и изразът " да резервирам Косово и Метохия в състава на република Сърбия ".
 
Вучич предложи жена за министър председател на Сърбия

Скупщината (парламентът на страната, бел.ред.) избра новото държавно управление отпред с Ана Бърнабич. " За " гласоподаваха 157 депутати, 55 бяха „ срещу ". В пленарната зала при гласуването имаше 212 депутати, 38 отсъстваха. За да получи доверие, Бърнабич се нуждаеше от 126 гласа.
 
Новият кабинет включва 18 министри - с двама повече от тези в държавното управление на Вучич.
 
Преди гласуването депутатите утвърдиха нов закон за основаване на министерство за запазване на околната среда и министерство по европейската интеграция на Сърбия.
 
 БГНЕС

В състава на новото държавно управление има четирима вицепремиери. Първи вицепремиер и външен министър остава Ивица Дачич, вицепремиер и вътрешен министър е Небойша Стефанович, вицепремиер и министър на строителството, превоза и инфраструктурата е Зоран Михайлович, а вицепремиер и министър на търговията остава Расим Ляич.
 
Балканите с първи политик на висок пост с хомосексуална ориентировка?

Горан Триван оглавява сектор " околна среда ", а Ядранка Йоксимович - европейската интеграция. Бранко Ружич ще е отпред на министерството на държавното и локалното самоуправление, което до момента ръководеше Бърнабич.
 
Местата си разменят министрите на защитата и на труда - Александър Вулин поема военното ведомство, а Зоран Джорджевич - труда, заетостта и обществените въпроси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР