Новият министър-председател в източногерманската провинция Тюрингия бе избран с гласовете

...
Новият министър-председател в източногерманската провинция Тюрингия бе избран с гласовете
Коментари Харесай

Източногерманската провинция Тюрингия избра премиер с помощта на крайнодесните

Новият министър-председател в източногерманската провинция Тюрингия бе определен с гласовете на крайнодясната "Алтернатива за Германия ".

Встъпването в служба на либерала Томас Кемерих стана допустимо и с гласовете на християндемократите на канцлера Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се, което провокира вълна от митинги в Германия.

За първи път в Германия в ръководството влиза политик, с помощта на поддръжката на крайната десница.

Ангела Меркел уважи паметта на жертвите на немска неонацистка група

Да, изиграхме картите си с тактичност. Към момента към момента не сме задоволително мощни, с цел да имаме министър-председател. Но към този момент сме задоволително мощни, с цел да изпратим в пенсия алените комунисти. Можем да се гордеем с това, съобщи водачът на "Алтернатива за Германия " в Тюрингия Бьорн Хьоке, представен от БНР.

Патовата обстановка в локалния парламент в Ерфурт след изборите през октомври предвещаваше, досегашният и доста известен министър-председател Бодо Рамело от левицата да продължи да ръководи, само че с държавно управление на малцинството с поддръжката на социалдемократи и зелени.

Срещу това се сплотиха християндемократите, либералите и крайната десница. Изборът в Тюрингия провокира стихия в политическия Берлин, където държавните партии - ХДС и социалдемократи, само че и опозиционните зелени остро осъдиха колаборацията с "Алтернатива за Германия ", изрично отричана до този миг.

Вотът в Тюрингия провокира спонтанни митинги в Ерфурт и Берлин. Председателят на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер привиква незабавно съвещание на партийните водачи в огромната коалиция в събота.

Канцлерът Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се през днешния ден разгласи случилото се за "непростимо " и настоя за нов избор в Тюрингия.

Политици от съществени немски партии умуваха по какъв начин да бъде отзован крайнодесен кмет на град в провинция Хесен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР