Новият министър-председател на Словакия Роберт Фицо заяви, че правителството му

...
Новият министър-председател на Словакия Роберт Фицо заяви, че правителството му
Коментари Харесай

Словакия обяви спиране на военната помощ за Украйна

Новият министър-председател на Словакия Роберт Фицо съобщи, че държавното управление му стопира военната помощ за Украйна.


Фицо сподели на депутатите, че страната " към този момент няма да доставя оръжия на Украйна ", повтаряйки обещанията, дадени по време на предизборната му акция. Братислава въпреки всичко ще доставя филантропична помощ на Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ще поддържа нулева военна помощ за Украйна... Незабавното прекъсване на военните интервенции е най-хубавото решение, което имаме за Украйна. Европейски Съюз би трябвало да се трансформира от снабдител на оръжие в миротворец ", съобщи Роберт Фицо.

Фицо, който ще участва на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, също по този начин се опълчи на глобите против Русия.

„ Няма да гласоподавам за никакви наказания против Русия, в случай че не забележим разбори на въздействието им върху Словакия “, сподели той. „ Ако би трябвало да има такива наказания, които ще ни навредят, както множеството наказания, не виждам причина да ги поддържам.

Фицо приказва ден откакто неговото трипартийно съдружно държавно управление беше назначено.

Тя включва лявата Смер-СД на Фицо, крайнодясната и проруска СНС и Хлас-СД, партия на отделилите се политици от Смер.


Смер-СД завоюва изборите предишния месец. Формацията даде обещание преустановяване на военната помощ за Украйна, което породи опасения по отношение на пукнатини в общата позиция на Запада против съветската експанзия.

След успеха на партията си Фицо сподели, че " хората в Словакия имат по-големи проблеми от Украйна " и прикани за мирни договаряния, защото " по-нататъшните убийства няма да оказват помощ на никого ".

Коалиционният сътрудник СНС споделя непоколебимата антибежанска изразителност и популистките пристрастености на Фицо.

Бившият ръководител на Народното събрание Андрей Данко сподели през юли, че окупираните от Русия територии не са " исторически украински ".

Той е прочут с това, че се ръкува с съветския президент Владимир Путин, прави си селфита с ръководителя на съветската Държавна дума Вячеслав Володин и се обръща към съветския външен министър Сергей Лавров със „ скъпи приятелю “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР