Новият министър-председател на Сингапур Лорънс Уонг обеща да направи утре

...
Новият министър-председател на Сингапур Лорънс Уонг обеща да направи утре
Коментари Харесай

Новият министър-председател на Сингапур се зарича да „водим по нашия собствен път“, когато династията Лий свърши

Новият министър-председател на Сингапур Лорънс Уонг даде обещание да направи „ на следващия ден по-добро от през днешния ден “, до момента в който полагаше клетва за встъпване в служба в сряда в деликатно планувано политическо заместничество, предопределено да подсигурява непоклатимост в азиатския финансов център.

Обучен в Съединени американски щати икономист, господин Уонг, 51, наследява Ли Хсиен Лонг, 72, който се отдръпна след две десетилетия. Той е четвъртият водач на града-държава и първият роден след независимостта на Сингапур през 1965 година

Напускането на господин Лий бележи края на фамилна династия, водена от татко му Лий Куан Ю, първият водач на Сингапур, който построи колониален търговски челен пост в една от най-богатите народи в света по време на 31 години ръководство.


 

Г-н Уонг заплати респект към своите прародители за отдадеността към нацията, казвайки „ ние стоим на раменете на колоси “. Но той сподели, че стилът му на водачество ще се разграничава, до момента в който направлява Сингапур през един по-неспокоен свят.

„ Това е предав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР