Новият министър-председател на Русия Михаил Мишустин обеща кардинални промени в

...
Новият министър-председател на Русия Михаил Мишустин обеща кардинални промени в
Коментари Харесай

Новият премиер на Русия обяви, че готви грандиозни промени

Новият министър-председател на Русия Михаил Мишустин даде обещание съществени промени в ръководството на страната и държавното управление, които да се усетят по най-хубавия вероятен метод от страна на руснаците.

Тези задължения той пое преди Държавната Дума на Русия да утвърди в четвъртък кандидатурата му за министър председател на страната с 383 депутати „ за”, нито един „ против” и 41 „ въздържал се”, предадоха международните организации. Президентът Владимир Путин подписа указа за назначение на Михаил Мишустин за министър председател незабавно след формалното оповестяване на резултата.

Новият съветски министър председател разполага с едноседмичен период да показа на президента предложенията си за новата конструкция на държавното управление и съответни кандидатури за министри.

Бившият началник на Федералната данъчна работа на Русия Михаил Мишустин беше препоръчан за поста министър председател от президента Владимир Путин в сряда, откакто кабинетът на премиера Дмитрий Медведев подаде оставка. Тя бе предшествана от постоянното обръщение на Владимир Путин към Федералното заседание на Русия, в което предложи основни промени в конституцията на страната.

Сред тях са разширение на пълномощията на Народното събрание за сметка на президентските, превръщането на Държавния съвет в парламентарен орган и отдаване на приоритет на съветската конституция над интернационалното право.

Мнозинството от интернационалните наблюдаващи и правни специалисти показват, че концепциите за конституционни промени, които Владимир Путин предлага да бъдат подложени на референдум на практика ще му разрешат да поеме доста по-отговорна роля в управлението на страната след приключването на настоящия му мандат като президент през 2014 година

Или в качеството му на министър-председател, или като началник на Държавния съвет на Русия, чиято тежест и пълномощия той разгласи че има намерение да ускори, или като ръководител на парламент с нови – засилени пълномощия.

С обещаните промени в държавното управление на Русия от страна на новия министър-председател на страната Михаил Мишустин огромните въпроси са към рокадите и промените в идващия кабинет на страната.

Новият състав на държавното управление обаче ще бъде съгласуван с целите, заложени от речта на Владимир Путин пред Федералното заседание на Русия в сряда за политическа и икономическа промяна в страната.

Михаил Мишустин има седмица да показа държавното управление и целите си пред Кремъл, само че към този момент е ясно, че ветеранът първи посланик на Русия, Сергей Лавров, е доста евентуално да се отдръпна от поста си поради преклонна възраст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР