Новият министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова ще прави проверка

...
Новият министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова ще прави проверка
Коментари Харесай

Разрешението за нова болница в село Казичене засега се отлага

Новият министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова ще прави инспекция на документите към разрешаването на нова болница в региона на София - в село Казичене. Това се разбра от отговора на Сербезова на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Разрешителното за нова частна болница " Сърце и мозък " е чест предмет на офанзива от Ангелов към Стойчо Кацаров, който допреди дни бе отпред на здравното ведомство. Последно преди седмица Ангелов още веднъж зададе на парламентарен надзор въпрос към Кацаров за новото лечебно заведение, под предлог, че София няма потребност от нови болничнни кревати. Тогава министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление съобщи, че.

Бъдещото лечебно заведение ще е част от веригата академични лечебни заведения " Сърце и мозък " с филиали във Варна, Плевен, Велико Търново, Шумен, Бургас и Ямбол. Инвеститор е фармацевтичната компания " Чайкафарма " АД, която купи в Казичене парцел с повърхност 52 дка за 14.8 млн. лв.. Проектът планува цех за медикаменти и наоколо болница с три корпуса с 470 кревати.

Днес (17 декември) Сербезова увери, че позволение за новата болница още не е обещано, само че означи (както Кацаров), че Изпълнителната организация по медикаментите и здравната каса са дали позитивни мнения. Сербезова добави, че ще желае от институциите спомагателна информация.

В разрешителното за нова частна болница проф. Ангелов подозира " съществени лобистки ползи и отбраняване на търговски връзки ". В заключенията си депутатът от ГЕРБ-СДС стигна и по-далеч: " Тъй като в София няма свободен потенциал от болнични кревати по профилните специалности, бяха изпратени наказателни отряди в " Пирогов ", " Лозенец " и болница " Александровска ", на които шефовете имаха за задания да освободят нужния потенциал от болнични кревати ".

Стойчо Кацаров в хода на ръководството си смени управленията в изброените от депутата от ГЕРБ-СДС лечебни заведения, като за всяко от тях изнесе данни за съществени нарушавания. (За сюжетите в " Пирогов ", " Лозенец " и " Александровска " четете, и.)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР