Новият министър на труда и социалните грижи лъже по най-безобразния

...
Новият министър на труда и социалните грижи лъже по най-безобразния
Коментари Харесай

Вера Иванова от ”Системата ни убива”: Министър Сачева лъже, майките отново излизат на протест

Новият министър на труда и обществените грижи лъже по най-безобразния метод. Причината 13 000 души, които са с разнообразни проблеми, да останат без помощник, е по виновност на ГЕРБ. Те ограничиха наредбите в закона, поради които бяхме 6 месеца на улицата. Сега ще търсели стратегии и способи за финнасиране. Излъгаха ни, а хората не могат да оцеляват без помощник. Обмисляме още веднъж да излезем, тъй като това е безсрамие.
Това сподели пред Фрог Вера Иванова от самодейността " Системата ни убива " във връзка отвореното писмо, което през вчерашния ден майките на деца с увреждания изпратиха до министър-председателя Бойко Борисов, обществения министър Деница Сачева и омбудсмана Диана Ковачева.

Ето какво се споделя в него:

" Във връзка със зачестилите сигнали за прекъснати асистентски стратегии, към хора с действителна потребност от асистирана поддръжка и лишени от такава от 1 януари 2020г., предлагаме в незабавен порядък да влезе в цялостната си мощ Закона за персоналната помощ, като отпаднат наложените му ограничавания до 1януари 2021г.

Това напрактика би решило зародилият голям обществен проблем, като в точния момент удовлетвори потребностите на тези наши съграждани. За нас е необяснимо, за какво трябваше въобще да се стига до тук, откакто се знаеше, че ще има ощетени. Очакваме незабавната ви реакция, тъй като става въпрос за живи хора с потребност от поддръжка. В противоположен случай, живота им е заплашен и това ще е равнозначно на закононарушение. "

Вера Иванова изясни, пред Фрог, че наложеното ограничаване в следствие е направено от ръководещите с претекста, че в бюджета няма нужните средства, макар, че след митингите на майките и множестовто диалози и обещания, законовата смяна е направена.

Една от майките се обърнаха и персонално към министър Сачева. Ето какво написа тя:

" Г-жо Сачева, вашата визитка ви обявява като умел политик. Това значи ли, че може лъжата да бъде употребена за политически цели, които не са свързани с гарантирането на съществени цивилен права. Питаме, тъй като през вчерашния ден вие пред всички медии изказахте на глас една откровена неистина, че Закона за персоналната помощ бил очакван единствено за деца и лица, които имат ТЕЛК с ЧУЖДА ПОМОЩ. Лъжа!

Закона дава опция за облекчаване на потребността от персонална помощ на всеки, който има нужда от такава, само че беше признат с ограничаването до 2021 година, това право да го имат единствено изброените от вас лица и то единствено до 8 часа дневно, а не неограничена както закона споделя. Още едно ограничаване, което би трябвало да падне. Беше признат по този начин, с ясната мисъл, че ще има хора които няма да могат да се възползват от това им право дотогава.

И Г-жо Сачева, предайте на омбудсмана и на другите загрижени за 13000 души лишени от персоналните им асистенти и останали без такива, че цифрата е доста по-голяма, тъй като тук не влизат хора, които не са успяли да се класират в тези стратегии, заради ограничавания потенциал който изначално те имаха. Това са хората останали под чертата, не по аршин, че са в по-добро положение. Мислете и за тях!

Не разбираме, за какво се споделя, че се възнамерява механизъм по който да бъдат подкрепени, като си има цялостен закон който би могъл да влезе в действие, по този начин както е без рестриктивните мерки и да задоволи потребността от асистирана поддръжка на тази най-уязвима група от обществото. Защо се пробвате да заблуждавате обществото и да противопоставяте групи хора с едни и същи проблеми.

Закона за персоналната помощ е за ВСИЧКИ, които са с потребност от персонална помощ. Така беше умислен и по този начин беше извоюван. Ограниченията вие ги сложихте. Властта!
Поправете си грешката и се извинете на ощетените. Така вършат същинските политици. УСПЕХ Г-жо #DenitcaSacheva "

Нели Димитрова, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР