Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова продължава

...
Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова продължава
Коментари Харесай

Новият регионален министър продължава с магистралите и скоростните пътища

Новият министър на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова продължава политиката с новите автомагистрали и скоростните пътища.

“Изключително разгадавам на екипа си, който е с доста добра експертиза и доста опит, несъмнено провокациите са огромни и по никакъв начин не са малко ", разяснява пред Българска национална телевизия Петя Аврамова, която встъпи в служба през вчерашния ден.

“Аз съм инженер, познавам сектора, а в това време като министър ще извършвам политическата стратегия на държавното управление. Ще има последователност в политиката на министерството, главното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 година започват капиталовите планове, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система ”, сподели тя, обяснявайки целите си.

Аврамова разяснява и въпроса дали е допустимо нейният предходник Николай Нанков да остане във ведомството, като поеме длъжността зам.-министър. “Хора със познание и опит като Николай Нанков би трябвало да бъдат включени в работата, тъй че за мен ще бъде доста скъпо да употребявам неговите познания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри тази опция да остане. Засега няма решение по този въпрос ”.

Относно трите министерски оставки поради нещастието на пътя за Своге Аврамова разяснява, че политическата отговорност е честен акт на съпричастност към нещастието, не значи безусловно виновност на всеки министър.

Аврамова е безапелационна, че ще продължи контрола върху всички планове - и настоящи, и бъдещи.

“Инвеститорски надзор, който би трябвало да бъде повишен по осъществяването на всички инфраструктурни планове, надзор за работата на ДНСК, както и към лицензираните компании за строителен контрол. С сътрудниците ще помислим, в случай че би трябвало ще променим и нормативната база за контрола на тези компании, извършващи контрол ”, добави тя.

Като някогашен ръководител на Общинския съвет във Враца Аврамова съобщи, че по отношение на пътната мрежа в Северозападна България, ще продължи интензивно със строителството на Автомагистрала " Хемус ", а плановете са 2014 година тя да бъде завършена. С огромно значение е и пътят Видин - Ботевград, извънредно значим за Северозападна България, добави министърът. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР