Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която

...
Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Продължаваме политиката за нови магистрални и скоростни пътища


Новият министър на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която встъпи в служба през вчерашния ден, приемайки поста на подалия оставка Николай Нанков, даде първото си телевизионно изявление в ефира на Сутрешния блок по БНТ1.

Министерството е идната стъпка, в която бих могла да вложа старания и да бъда потребна. Изключително разгадавам на екипа си, който е с доста добра експертиза и доста опит, несъмнено провокациите са огромни и по никакъв начин не са малко, разяснява Аврамова.

„ Аз съм инженер, познавам сектора, а в това време като министър ще извършвам политическата стратегия на държавното управление. Ще има последователност в политиката на министерството, главното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 година започват капиталовите планове, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система “, съобщи Петя Аврамова.

Аврамова разяснява и въпросът дали е допустимо нейният предходник Николай Нанков да остане във ведомството, като поеме длъжността зам.-министър.

„ Хора със познание и опит като Николай Нанков би трябвало да бъдат включени в работата, тъй че за мен ще бъде доста скъпо да употребявам неговите познания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри тази опция да остане. Засега няма решение по този въпрос “, посочи Аврамова.

Относно трите министерски оставки поради нещастието на пътя за Своге, Аврамова разяснява, че политическата отговорност е честен акт на съпричастност към нещастието, не значи безусловно виновност на всеки министър.

За бъдещите цели в работата си, министър Аврамова е безапелационна, че ще продължи контрола върху всички планове - и настоящи, и бъдещи.

„ Инвеститорски надзор, който би трябвало да бъде повишен по осъществяването на всички инфраструктурни планове, надзор за работата на ДНСК, както и към лицензираните компании за строителен контрол. С сътрудниците ще помислим, в случай че би трябвало ще променим и нормативната база за контрола на тези компании, извършващи контрол “, сподели още новият районен министър.

Като някогашен ръководител на Общинския съвет във Враца, Аврамова съобщи, че по отношение на пътната мрежа в Северозападна България, ще продължи интензивно със строителството на Автомагистрала "Хемус ", а плановете са 2014 година тя да бъде завършена. С огромно значение е и пътят Видин - Ботевград, извънредно значим за Северозападна България, добави министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР