Новият министър на правосъдието Атанас Славов, който за пръв път

...
Новият министър на правосъдието Атанас Славов, който за пръв път
Коментари Харесай

Атанас Славов: Ще предложа да заседаваме и утре за отстраняването на Иван Гешев

Новият министър на правораздаването Атанас Славов, който за пръв път ще ръководи съвещание на Висшия правосъден съвет, даде да се разбере, че той ще заседава до момента в който не бъде отхвърлен основният прокурор Иван Гешев. Кадровиците на правосъдната власт разискват дружно двете претенции за премахване предварително на Гешев от поста обвинител №1.

 

" Ще приканвам за фокус и ясно решение. Надявам се на стегната процедура. Опцията е да има продължение, в случай че не приключим днешното съвещание ", съобщи Атанас Славов на влизане в постройката на Висш съдебен съвет.

 

В същото време там влезе и Гешев, само че без коментар за медиите.

Протестиращи в негова отбрана посрещаха кадровиците на правосъдната власт.

Ще предложа настояването за отстраняването на основния прокурор да е първа точка от дневния ред, сподели още Славов. И планува, че в рамките на ден-два да се стигне до решение. Славов уточни, че е подготвен и на следващия ден да насрочи съвещание, в случай че се постанова, даже през почивните дни. Но посочи, че решението за това е на Висш съдебен съвет.

Висшият правосъден съвет ще прегледа всъщност двете претенции за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Кадровиците сплотиха двете претенции в едно и към този момент са се срещнали с доказателствата. Очаква се да бъдат изслушани призованите очевидци.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР