Новият министър на икономиката ще работи за подготовка на българския

...
Новият министър на икономиката ще работи за подготовка на българския
Коментари Харесай

Смяната на властта: Министрите предадоха властта по министерства

Новият министър на стопанската система ще работи за подготовка на българския бизнес за тежката зима

Корнелия Нинова съобщи поста на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов. Стоянов беше член на борда на шефовете на ВМЗ-Сопот, само че бе уволнени при започване на юни, откакто ДКК смени цялото управление на сдружението.

При предаването на властта Нинова очерта три добре свършени неща: добра политика към работодателските организации, излекуване на държавните предприятия и собствеността и превръщането на потребителските тематики за здравето, инфлацията и спекулата в приоритет. Извършени са хиляди инспекции. Министерството предава и един въпрос, по който доста би трябвало да с е работи - тематиката язовири. Нинова съобщи, че е предала отчет в прокуратурата за нарушавания.

Новият министър на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че ще работи за подготовка на българския бизнес за тежката зима, която следва в разговор с бизнеса и синдикатите. Ще продължи и политиката за надзор.



Приоритетите на новото управление на Министерство на вътрешните работи - почтени избори, пътна сигурност, битка с наркоразпространението

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев одобри поста от Бойко Рашков със поръчката съществена задача да бъде обезпечаването на законосъобразно протичане на изборния развой. Той съобщи, че изключително внимание ще бъде ориентирано към това, което се случва по пътищата, в битката с водачи, използвали опиати или алкохол. Заяви още, че Министерство на вътрешните работи ще бъде безкомпромисно във връзка с наркоразпространението. Демерджиев разгласи, че в цялата си активност досега се е управлявал от правилата си на професионализъм и бистрота.

От своя страна Бойко Рашков разгласи, че оставя едно положително завещание и материална обезпеченост.



Драгомир Заков подари икона на наследника си в Министерство на защитата Димитър Стоянов

Церемонията в Министерство на защитата мина в духа на последователност.

Служебният министър Димитър Стоянов получи икона на Свети Георги Победоносец от екипа на Драгомир Заков.

И двамата обявиха, че не няма да позволен армията да се политизира. Бившият боен министър съобщи, че оставя почтено завещание.



Проф. Велислав Минеков ще " продължи смяната " в Министерство на културата

Проф. Велислав Минеков одобри поста длъжностен министър на културата от Атанас Атанасов със поръчката, че " продължава смяната ".

" Пожелавам триумф на проф. Минеков. Вярвам, че той е откровено доброжелателен и желае да се бори за една по-добра среда. Аз и моят екип направихме, каквото можахме, с цел да може който и да е екип след нас - да му е малко по-леко. ", съобщи Атанас Атанасов.

Минеков съобщи, че е осведомен с недоброто финансово състояние на министерството, което ще се утежни в допълнение поради енергийната рецесия. Специално внимание в тази посока ще бъде обърнато на културните институции, чиито сметки могат да се окажат непостижими, сподели още той.

" Важно ми е да се случи всичко това, което би трябвало да подкрепи българската национална просвета. Задава се тъжно време. Не знам по какъв начин ще оцелеем. Отново стартират новите правила по COVID-19. Вероятно се задава и енергийна рецесия. Представете си какво ще се случи в държавните институции в една такава национална рецесия. Предстоят комплицирани решения. Естествено знам за финансовата мизерия на министерството. Не изпитвам завист на този, който ще пристигна на това място през зимата. Ще бъде подложен на огромно тестване. От министъра на финансите ще изисквам непрестанно помощ, другояче няма за оцелеем. ", сподели проф. Велислав Минеков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР