Новият ми проект “Чудесата в нас е път. Път, по

...
Новият ми проект “Чудесата в нас е път. Път, по
Коментари Харесай

Меги Димчева от Търси се тръгва по нов път

Новият ми план “Чудесата в нас " е път. Път, по който ходя от няколко години. Той ме докара до там да схвана, че аз съм знамение!

Така водещата на предаването “Търси се " по Би Ти Ви Меги Димчева разказва спектакъла, който прави - нещо много друго от телевизионното токшоу, което води дружно с Нели Хаджийска, само че не по-малко забавно. В него тя съчетава антични духовни практики от йога, медитации и обичани български песни.

 

Създава го, откакто минава през сложен интервал, който траял доста време. “Загубих огромна част от себе си. Сякаш се бях заключила в едно чекмедже и бях дала ключа на някой различен ", споделя тя. Когато интервалът отминал, Меги почнала да изпитва болки в цялото тяло. Първоначално посетила доста лекари, които не могли да ѝ кажат какъв е казусът. Затова решила да тръгне по различен път - този в търсене на себе си. Така се върнала към йогата, медитациите и слушането на обичани песни. Започнала да отделя най-малко час-два от всекидневието за себе си.

Именно някои от обичаните ѝ песни въодушевяват Меги да сътвори свои текстове за медитации. “Знам, че музиката и текстовете на тези песни са плод на връзката на техните създатели с нещо оттатък тях, с някаква доста мощна сила ", споделя тя.

Първата ѝ среща с йогата идва, когато желала да стане майка, само че не се получавало

Тогава също потърсила различен метод с изключение на стандартната медицина. Така се срещнала с Ирена Русева, йога преподавател, която я въвела в йога практиката. “Но това беше интервал, в който непрекъснато изпитвах боязън дали ще се случи незабавно, дали въобще ще се случи. И това напрежение не ми разреши да се отпусна до дъно и да усетя йогата като духовно прекарване ", спомня си Димчева. Тогава не вярвала и на интуицията си, което в този момент схваща, че не било вярно.

“Когато този интуиция ни приказва, ние би трябвало да го слушаме, тъй като другояче има риск да се отклоним от най-хубавия за нас път в живота ", твърди тя.

Решава сама да написа и да озвучава медитациите, откакто не разкрила глас, който да я допре, също така все ѝ казвали, че има доста въздействащ глас.

Първоначалната ѝ концепция била да разгласява медитациите си с визуализация в ютюб канала “Чудесата в нас ", които хората да слушат, когато имат потребност. Но се решила да ги показа и онлайн.

За задачата кани артиста Борис Илиев, с който се среща на рождения си ден тази година, когато той ѝ изнася концерт. По думите ѝ Илиев има гласа, който постоянно си е представяла да звучи дружно с текстовете ѝ. “Оказа се, че той пее същите песни, върху които аз към този момент бях написала своите текстове за медитация. Това, в случай че отново не е знамение! ", споделя Меги.

 

Димчева към този момент е показала своя театър прекарване, както го разказва, пред 60 дами в София. “Енергията, която всички усетиха, беше също голямо знамение! Това е един от най-щастливите ми моменти – да видя свободата на духа им, сълзите, отдаването на момента… Беше същинско чудо. " Сега следва да го покаже пред по-голяма публика на 6 юни в “Топлоцентрала " от 19 ч.

Всеки от публиката ще получи като подарък лемурийски кристал, който е средство за филтриране и балансиране, също така има и лечебно деяние върху тялото, мозъка и душата. Подарък ще е и по едно етерично масло от тамян, гераниум и черен кимион - още веднъж мощни средства за прочувствено филтриране и лекуване.

По време на събитието ще бъдат показани и йога практики от Ирена Русева. “Тя ще направи обред с кристални купи, къса дихателна процедура и ще отпусне сетивата на гостите, с цел да отворят себе си към тази сила, която е вътре в нас и към нас ", изяснява водещата на “Търси се ".

Синът ѝ Константин също ще взе участие в спектакъла “Чудесата в нас ". Той дружно с момиченцето Димана Каданова ще са знак на връзката, която множеството от хората са изгубили с детето в себе си, изяснява тв водещата. И двамата са взели участие в клиповете на медитациите. Според Димчева децата би трябвало да са въведени от дребни в това да следват себе си.

Меги от дете мечтае да работи в медиите и по-конкретно в малкия екран.

“Телевизорът у дома беше като магия, от която не можех да се откъсна. Винаги съм вървяла целеустремено към тази своя фантазия и колкото и да ми е било мъчно, в никакъв случай не се отхвърлих от нея ", споделя тя. Вече 20 години дружно с Нели Хаджийска прави известното предаване “Търси се ", което през последните 17 години е в ефира на Би Ти Ви.

За Меги забавни са освен срещите с госта в студиото, само че и диалозите с неговите близки. “Чрез тях сякаш повече опознаваш индивида, тъй като, в случай че той се тормози пред камера да показа нещо, околните са наясно с неговите компликации и търсения ", изяснява тя.

През последните години в предаването доста повече я вълнуват тематиките като пътя на хората, провокациите по него, загубите и по какъв начин те се претърпяват, в сравнение с прекомерно персоналните неща.

Признава, че най-хубавите ѝ мемоари са от началото на токшоуто. “Беше мъчно, имахме огромно предпочитание да покажем това, което вършим, в народен ефир. Как две девойки без безусловно никакви подкрепи съумяха да покажат страстите на хората така, както малко хора са успявали в ефирен ефир ", спомня си тя.

Първият им посетител е Николай Георгиев, водещ на предаването “Руска рулетка ". “Тогава не залагахме толкоз на персоналния миг ", описа Меги Димчева в подкаста “24 часа от живота " преди време. Двете с Нели Хаджийска още помнят наизуст първите си 10 излъчвания.

Когато Слави влиза в “Търси се ", предаването удря най-високия рейтинг. Популярният тв водещ и политик се оказва обаче един от най-трудните посетители на двете водещи. “Той може би не харесваше предаването или нямаше чувство към нас. Той е човек, който доста надълбоко крие страстите си, и по тази причина може би не ни се получи с него. Държеше се малко по-остро и с огромно самочувствие към нас. Това беше при започване на нашата кариера и бяхме много плахи ", споделя още Меги.

Двете дружно сортират гостите си, пътуват до околните им, от време на време приказват с часове с тях, въпреки фенът да вижда единствено няколко минути. Случвало се е да спестят някои неща от необятната аудитория.

Нели и Меги не са тандем единствено на екрана, приятелки са от доста години. Запознават се на кастинг за водещи в първата българска интернет телевизия, който печелят. Около година и половина двете девойки вършат утринен блок, вести и онлайн чатове с най-популярните персони у нас. След това създават концепцията на “Търси се " и след няколко корекции концепцията стига до кабелната телевизия “Ден ". След закриването ѝ предаването става част от програмата на тв “Евроком ". Именно там им гостува продуцентът Денис Ризов, който толкоз харесва токшоуто, че го предлага в огромните малките екрани. Впрочем още през 2007 година той им споделил: “Ще видите вие, ще се пенсионирате с това предаване! ", напомня " 24 часа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР