Новият мейнфрейм контролира стриктно достъпа до даннитеВ мейнфрейма z15 са

...
Новият мейнфрейм контролира стриктно достъпа до даннитеВ мейнфрейма z15 са
Коментари Харесай

IBM z15 обработва трилион уеб транзакции на ден

Новият мейнфрейм управлява прецизно достъпа до данните

В мейнфрейма z15 са приложени повече от 3 хиляди патента (снимка: IBM)

IBM разгласи нов мейнфрейм (голяма машина ), който съгласно компанията е първият на пазара, кадърен да ръководи поверителността и да пази данните на клиентите.

Използвайки платформата IBM z15, фирмите могат да управляват достъпа до данни посредством политики. В същото време за първи път става допустимо неотложно да се блокира достъпът до данни в хибриден облак.

Мейнфреймът z15 е резултат от четири години работа на IBM Systems и IBM Research. В машината са приложени повече от 3 хиляди патента, които към този момент са утвърдени или са в развой на разглеждане. Повече от 100 компании са съдействали за развиването на компютъра.

z15 е кадърен да обработва до 1 трилион уеб транзакции дневно и поддържа огромни бази данни. На един z15 могат да се мащабират до 2,4 милиона Docker контейнера – до 2,3 пъти повече Docker контейнера на z15 LPAR ядро, в сравнение с сравними хардуерни x86 платформи със същото натоварване.
още по тематиката
Освен това мейнфреймът оказва помощ за решение на проблемите със закъсненията в сериозни приложения. Забавянията се понижават до 30 пъти, а натоварването на процесора – до 28 пъти.

IBM вкарва и нова технология за дискретност на данните Data Privacy Passports, с която клиентите могат да управляват съхранението и публикуването на данни.

Мейнфреймът може също по този начин да основава сигурни софтуерни канали за връзка посредством криптиране на данните във всички хибридни мулти-облачни среди за отбрана на корпоративната информация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР