Новият метод е тестван успешно с изкуствен кръвоносен съдС помощта

...
Новият метод е тестван успешно с изкуствен кръвоносен съдС помощта
Коментари Харесай

Учени доставят точно лекарства в организма с ултразвук

Новият способ е тестван сполучливо с неестествен кръвоносен съд

С помощта на ултразвук е допустимо тъкмо снабдяване на медикаменти и по-нататъшното им освобождение в организма на пациенти с онкологични болести
(снимка: CCO Public Domain)

У чени от Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис са съумели да комбинират няколко ултразвукови метода едновременно за ориентиране и следене на медикаменти в организма при битка с рака, излиза наяве от обява в сп. Applied Physics Letters.

Основното достижение на учените е, че в новия си опит са съумели да се оправят с фоновия звук, който всякога до момента е пречел на следенето на доставката на медикаменти в организма.

Изследователите са се научили също да предвиждат придвижването на микробалон с таблетка и да изчислят звуковото налягане, належащо за неговото „ захващане ” и напредване до характерни зони в неестествен кръвоносен съд.
още по тематиката
В последна сметка всичко това дава съображение на специалистите да заключат, че е допустимо тъкмо снабдяване на медикаменти с по-нататъшното им освобождение в организма.

Сега откривателите са си сложили нова цел – да подобрят разнообразни индикатори на новия способ и по-късно да го тестват на животни. Ако пробата е сполучлив, на идващ стадий учените ще прибягнат до тествания с хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР