Новият Mercedes-Benz B-class в България ще се предлага на цени

...
Новият Mercedes-Benz B-class в България ще се предлага на цени
Коментари Харесай

Новият Mercedes-Benz B-class пристига в родните шоуруми през февруари

Новият Mercedes-Benz B-class в България ще се предлага на цени от 58 350 лева с Данък добавена стойност и по-богато базово съоръжение. Цената за модела е до 15% по-ниска от Силвър Старт спрямо ценовата листа в Германия. Допълнителното общоприетоо съоръжение за българския пазар включва Parktronic, велурени стелки, 10.25 инча мултимедиен екран и отопляеми предни седалки. Първите коли идват в шоурумите през февруари 2019 година



Със Sports Tourer, новата B-класа на Mercedes-Benz слага акцент върху спорта. Автомобилът наподобява по-динамичен от своя предходник и е по-пъргав на пътя, като в същото време предлага повече комфорт и е по-просторен. Това ще е безспорен дебют и на напречно инсталираната версия на двулитровия дизелов мотор OM 654q с мощ 110 кВт и 140 кВт: първият мотор, отговарящ на условията на стандарта Euro 6d, който става наложителен за новите модели чак от 2020 година Осемстепенната трансмисия с двоен съединител 8G-DCT също се предлага за първи път на пазара. Със своя характерен дизайн на инструменталното табло, авангардният интериор на B-класата основава неповторимо чувство за шир.

Интуитивният потребителски интерфейс на адаптивната мултимедийна система MBUX съставлява авангардно софтуерно решение. Благодарение на модерни асистиращи системи с функционалности, заимствани от S-класата, B-класата се отличава с едно от най-високите равнища на дейната сигурност в този сегмент.

Цени в България в лева за новата B-класа на Mercedes-Benz, с включен превоз и 20% Данък добавена стойност:

B 200 d - 64 780
B 220 d - 69 945
B 180 - 58 350
B 200 - 61 960

Безопасност: MULTIBEAM LED, асистиращи системи, PRE-SAFE


Предлаганите като алтернатива фарове MULTIBEAM LED са следващ образец за прехвърлянето на технологии от първокласния в компактния клас. Системата разрешава извънредно бързо и точно електронно контролиране на фаровете според от съответните условия на пътя, в това число автоматизирано понижаване на яркостта на дългите светлини. Предлагат се и високоефективните LED фарове, които покачват още повече равнището на сигурност през нощта и придават на автомобила неповторима и отличителна визия. Благодарение на употребяваната LED технология, тези фарове осветяват пътя по-ефективно спрямо стандартните фарове, освен това с по-малък разход на сила.


Новата B-Class е оборудвана с най-съвременни асистиращи системи, които улесняват водача. Всеобхватният пакет " Асистиращи системи " включва следните функционалности: деен помощник за волана; деен помощник за ограничение на скоростта; деен спирачен помощник с функционалност " Пресичащ трафик " ; помощник при внезапни маневри; деен помощник за промяна на лентата за движение; деен помощник за спешно спиране; деен помощник за мъртва зона; PRE-SAFE PLUS.

Активният спирачен помощник, който е част от общоприетото съоръжение, може да помогне за попречване на мощен удар сред движещи се един зад различен коли, а интензивният помощник за лентата за придвижване предизвестява при положение на несъзнателно секване на прекратена или непрекъсната линия. Ако системата откри, че лентата за придвижване оттатък прекъснатата линия е заета, интензивният помощник за лентата за придвижване може да приложи спирачно изпитание върху колелата от съответната страна, с цел да задържи автомобила в лентата за придвижване.



За първи път B-класата може да се движи полуавтономно при избрани условия. Активният помощник за отдалеченост DISTRONIC и интензивният помощник за кормилото (част от пакет " Асистиращи системи " ) оказват помощ още по-ефективно на водача при поддържане на отдалеченост и осъществяване на маневри. Системите към този момент оферират и автоматизирано контролиране на скоростта в завоите и на кръстовища, включително кръгови кръстовища. Благодарение на тези модулни системи, доста от които може да бъдат поръчани настрана, B-класата предлага съоръжение за сигурност, което е особено за по-високите сегменти.

MBUX - Mercedes-Benz Ujser Experience: Ново прекарване за потребителя

Мултимедийната система MBUX – Mercedes-Benz User Experience – ни вкарва в нова епоха за Mercedes me Connectivity. Тази система е неповторима, тъй като може да се образова, с помощта на изкуствения разсъдък. Мултимедийната система MBUX е самостоятелно конфигурируема и може да се приспособява по отношение на потребителя.



Функциите на MBUX са структурирани модулно, с цел да се отговори навръх съответните потребности на другите консуматори. Стандартното съоръжение на системата включва 7-инчови екрани за инструменталния блок и сензорен мултимедиен екран, мултифункционален състезателен волан със сензорни бутони в лявата и дясната част, USB интерфейс (Type C), Bluetooth интерфейс за телефони и аудио устройства.

Важната информация се прожектира върху предното стъкло непосредствено в полезрението на водача, с цел да не отклонява вниманието му от пътя. Освен това, този метод на показване на информацията натоварва по-малко зрението, защото не е належащо да фокусираме погледа си поредно на дълго и късо разстояние.

Мултифункционална телефония свързва смарт телефона с външната антена на автомобила. С това се усъвършенства успеваемостта при транспорт на данни и осъществяване на телефонни повиквания. Съвместимите мобилни телефони се зареждат безжично и се свързват в мрежата на автомобила благодарение на системата за близкополева връзка (NFC).

Новите и усъвършенствани услуги " Mercedes me Connect " са част от новото потомство на информационно-развлекателната система MBUX. Върху екрана може да се основават комфортно икони за приложенията Mercedes me, които може да се провеждат и подреждат по стремежи метод върху началната страница, сходно на всички останали значими приложения. Отделните услуги " Mercedes me Connect " са групирани в пакетите съоръжение.

Комфорт: Пакет Energizing Plus задава стандарти
Системата за надзор на комфорта ENERGIZING употребява редовно функционалностите на климатика и седалките (отопление, вентилация, масаж), както и осветлението и разнообразни музикални стилове, с цел да сътвори удобни условия за клиента, отговарящи на неговите характерни потребности и въодушевление Пакет ENERGIZING Plus комбинира премиум съоръжение от най-високо равнище с новаторски интелигентни решения.

Серийното съоръжение за България е с уголемен обсег и включва:
деен помощник при паркиране включително PARKTRONIC;
велурени стелки;
електрическо отопление на предните седалки;
мултимедийна система с 10,25‘‘ с сензитивен на досег екран;
тъчпад на централната подпора за по-комфортно ръководство на мултимедийната систем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР