Новият мениджър на Монако Тиери Анри заяви на своята първа

...
Новият мениджър на Монако Тиери Анри заяви на своята първа
Коментари Харесай

Анри: За мен е сбъдната мечта да съм треньор на Монако

Новият управител на Монако Тиери Анри съобщи на своята първа публична конференция, че е сбъдната фантазия да управлява,,монегаските “. Бившият футболист на Арсенал и френския народен тим добави, че се е учил от Пеп Гуардиола и ще употребява това, до момента в който е отпред на Монако. Анри и Гуардиола работеха дружно в Барселона, а каталунците завоюваха требъл още в първия сезон под управлението на треньора – Ла Лига, Суперкупата на Испания и Шампионската лига. Французинът не скри възхищението си от наставника на Манчестър Сити.

,,Ще употребявам наученото през годините от Гуардиола, няма да го укривам. Аз още веднъж научих всичко за играта, до момента в който играех под негово управление. Пеп, той може да приказва за играта непрестанно и няма даже да си легне, а ти може да заспиш и той ще продължи да приказва за футбол “, показа Анри.,,Вие, публицистите, знаете за това по какъв начин той промени футбола “.

Новият треньор на Монако не не помни да загатна и някогашния си ментор в Арсенал Арсен Венгер, който е повлиял също доста на кариерата му.,,Арсен ме научи да бъда експерт и по какъв начин да се представям на терена, в никакъв случай няма да не помни това. Знаете какви взаимоотношения имам с него и няма по какъв начин да не употребявам опита от работата си с него и тук. Аз научих доста от всеки един от мениджърите, за които се състезавах. Когато ме предизвикваха, когато те не вършеха верните неща – тогава един футболист научава най-вече, а точно когато нещата не вървят позитивно “, добави той.

Анри беше спряган и за ментор на Астън Вила, само че в последна сметка реши да замести уволнения Леонардо Жардим на поста в Монако.,,Когато пристигна предлагането от Монако, беше разумно да приема. Всички знаете за връзката ми с Арсенал, само че моята кариера стартира тук. Това място постоянно ще заема особено място в сърцето ми. За мен е сбъдната фантазия да съм тук. Има доста работа за извършване, само че аз съм благополучен от шанса, който получавам отпред на клуба “, приключи Анри. Монако заема 18-та позиция във краткотрайното класиране на френската Лига 1 след единствено един триумф в първите си девет мача от шампионата. Първият дуел на някогашния футболист на Арсенал отпред на,,монегаските “ е посещение на Страсбург. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР