Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг започва да

...
Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг започва да
Коментари Харесай

Ретро: вижте как 13-годишният Ерик тен Хаг дава съвети на Йохан Кройф

Новият управител на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг стартира да печели от ден на ден и повече благосклонности на последователи на “червените дяволи ”, откакто за единствено няколкото месеца на “Олд Трафорд ” съумя да накара отбора да играе красиво и сполучливо. В тази връзка английските медии припомниха любопитна история с негово присъединяване от далечната към този момент 1984-та година. Тогава Тен Хаг е единствено на 13 години и гостува в нидерландско телевизионно шоу дружно с Йохан Кройф. По това време великият някогашен футболист кара последните месеци от кариерата си.

Настоящият управител на Юнайтед е в компанията и на други деца - всички от школата на Твенте, като те задават въпроси на Кройф. Тен Хаг обаче освен пита, само че не се срами и да дава препоръки на легендата.

“С младите играчи би трябвало да сте деликатни да не им крещите доста, тъй като това може да ги пречупи ” - обръща се Тен Хаг към Кройф в миг, в който тематика на диалога е методите за мотивация.

“(Младоците могат да си помислят - б.р.) Ах, футболът не е за мен, отхвърлям се. Когато обаче става дума за по-високо равнище - да вземем за пример в мъжкия отбор на Аякс или Твенте, няма такова значение. Там треньорът може да бъде по-строг, тъй като тези играчи упражняват по-често през седмицата и в случай че не престават да позволяват една и съща неточност непрекъснато, то мисля, че тогава е редно наставникът да приказва по този начин ”, обосновава се младежът с алената тениска.

Крой очевидно е впечатлен от мисълта на младия Тен Хаг и го пита следното: “Значи ти смяташ, че има разлика сред професионалния футбол и този в детско-юношеските школи? ”

“Да ”, дава отговор Тен Хаг.

По-късно актуалният управител на Манчестър Юн признава, че във въпросното предаване всичките деца са имали право да зададат общо 10 въпрос на Кройф, само че единствено той е задал седем от тях.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР