Новият македонски президент Стево Пендаровски се обяви против всякаква промяна

...
Новият македонски президент Стево Пендаровски се обяви против всякаква промяна
Коментари Харесай

Пендаровски е категорично против всякаква промяна на границите

Новият македонски президент Стево Пендаровски се разгласи срещу всякаква смяна на границите.

„ По-лоша концепция от тази за смяна на границите не съм чул до момента. Всички знаем, че каквато и да е смяната на границите, тя е най-хубавата рецепта за спор. Ако тази концепция можеше да бъде решена на масата за договаряния, тя щеше да бъде решена до момента ", сподели Пендаровски във връзка предложенията на сръбския държавен глава Александър Вучич и на неговия косовски сътрудник Хашим Тачи за смяна на границите сред двете страни.

" От информациите, които имам, тази концепция няма поддръжката на основните фактори в Европа и Съединени американски щати. Лично аз, с двете си ръце, поддържам позицията на Европейския съюз за намирането на решение сред Белград и Прищина, което няма да дестабилизира района, а ще докара до по-голяма непоклатимост ", сподели още Пендаровски пред локалната медия РТК.

" Рецептата за триумф в евроинтеграцията е съдействието и преди всичко със прилежащите страни. Лично ще се залагам за положителни връзки с Косово, Албания ", сподели още Стево Пендаровски и даде обещание да постави старания за по-бързо създаване на автомагистралата Скопие-Прищина от македонска страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР