Новият мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков даде интервю за

...
Новият мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков даде интервю за
Коментари Харесай

Сираков разкри цялата сага с Божков и заяви: Свалих си гащите, за да накажа 10 фена на Левски

Новият мажоритарен притежател на Левски Наско Сираков даде изявление за предаването на Илиана Беновска по “Канал 3”. В него той изясни по какъв начин ще ръководи сините, за какво не се плаши от задълженията и какво го е предизвикало да си смъкна гащите пред почитателите на Левски. Сираков добави, че реакцията му е с цел да накаже десетима ентусиасти на отбора, които обиждали не него, а сътрудниците му. Легендарната деветка е безапелационен, че след тази негова демонстрация почитателите скандирали неговото име до края на мача.

Ето какво сподели Сираков по разнообразни тематики:

Отговорностите му като притежател на акциите на Левски.

" Като казваш притежател, аз да ти кажа не се одобрявам толкоз насериозно като притежател и това, което заявих, желая да направя по този начин, че всички левскари по света да се усещат притежатели. Искам нещо доста по-голямо да реализираме за всички, които обичаме Левски.

Това е нещо, от което не можеш да избягаш, изключително за един клуб като Левски, с такава фенска маса и известност. Най-нормалното е триумфът да е на всички, а аз преди, като състезателен и изпълнителен шеф, съм приемал загубите като персонални и съм ги приемал като основен провинен за това нещо.
Който желае да върви по този път, ще върви с мен. Който не желае, няма проблем, ще се разделим. Това, че тук е валял " златен дъжд " през последните години и все пак резултатите са тотално разочароващи и плачевни, демонстрира, че и с доста пари може нищо да не се направи. Така че ще тръгнем по напълно друг път и с хора, с които имаме единодушие по този въпрос! ".

Загубата от Локомотив (Пловдив) в полуфинала за купата на България.

" Първо, аз не съм Дейвид Копърфийлд, с цел да трансформира каквото и да е. Второ, персонално аз желая да видя всички футболисти, с които разполагаме тук, в игрова конюнктура и да си направя за мен умозаключение кой би трябвало да продължи по този нов път, по който желаеме да поемем.

В спорта има спечелили и победени, във футбола има и еднакъв резултат. Резултатите ни не са толкоз значими, отново споделям, желая да побеждаваме във всеки един мач, само че не са толкоз значими на този стадий, а да добием действителна визия с какво разполагаме, какво би трябвало да търсим и да продължим напред.

Скандалът със събличането на Ивайло Петев от почитателите на прескоференция на " Герена ".

" Това беше абсурдът на годината в международен футболен мащаб. И аз да ти кажа почтено и в този момент го мисля по този начин. Аз не бях афектиран толкоз за себе си. Аз усещах страшна болежка и засегнатост към институцията " Левски ", че това може да се случи на този тим, на който аз дължа всичко и в който съм отраснал от 12-годишен. И в действителност чистосърдечно мога да кажа, че го мислех това. Виж по какъв начин се удостоверяват тези думи, че в никакъв случай не би трябвало да казваш в никакъв случай!”.

Мачът с Черноморец от април 1993 година, когато си смъква късите панталони пред част от последователите на Левски.

" Това е на мач с Черноморец (Бургас) на стадион " Васил Левски ". Това беше едно от най-силните генерации на Левски. Тогава в бранш “А” една групичка от 10 индивида, те не са споделили една дума срещу мен, първото полувреме беше 0:0. Започна второто полувреме, играехме в действителност нерешително, те атакуваха 80% от сътрудниците ми. Аз тогава бях на върха на любовта на хората и 80% от времето се скандираше " Наско Сираков " от трибуните. Така че откакто вкарахме гола на мен спонтанната ми реакция беше да отида при тази група, поради моите сътрудници, не поради мен, отново споделям, нито една неприятна дума не беше казана за мен на този мач или скандирана. И отидох при тях и си смъкнах гащите, само че аз бях с чеп!
За мен това беше и още го усещам по този начин – наказване за тези десетима индивида, като след реакцията ми до края на мача целият стадион скандираше единствено моето име ".

Водещата Беновска помоли своя събеседник да напомни и случая от мача на Славия с Левски, когато е жонглирал с топката пред щаба на Левски. Той описа:

" При едно прекъсване на играта, навръх тъч линията, падна се пред скамейката на Левски, взех топката и започнах да жонглирам с главичка. Това беше и колкото и да се повтаря и преекспонира, няма да стане лъжата истина! ".

Придобиването на акциите на Левски от Васил Божков.

" Който и да споменеш, съгласно мен, в полза на истината, колкото и нескромно да звучи, аз ги заслужавам най-вече. Защото аз съм най-успешният и футболист, и началник от новата история на Левски и това също е истина. От 71 или 72 трофея, които е спечелил Левски в историята си, аз съм обвързван с 27. Не съм се запитвал за какво Васил е избрал мен, въпреки че с Васил сме другари от 30 години. Аз му се обадих на другия ден, откакто стана този цирк в срядата през Министерски съвет, което за мен беше едно тотално безсрамие, най-малко аз по този начин го одобрих.

Аз в четвъртък сутринта му се обадих, звънях му по телефона, той не ми подвигна. Пуснах му известие, че имам някакво решение вероятно за акциите и той ме набра следобяд към 2,30-3!.

Тоест не той се сети за теб, а ти го потърси? ", попита водещата.

Събеседникът отговори, че десетина дни преди този момент се е обадил на Божков и му е споделил, че в случай че желае да направи нещо положително за Левски, би трябвало да трансферира акциите на Тити Папазов, тъй като той има хъс, упоритост и неотстъпчивост. " Но в този ден след " шоуто " на Сашо през Министерски съвет, взех решение аз да поема тази отговорност! ", добави Сираков.

" Виж в този момент, аз нито желая да съм юрист на Бойко, нито да съм прокурор против Васил. Още веднъж го заявяам, мен ме обиди, ужасно се почувствах афектиран и омерзен от това, което се случва с обичания ми клуб. Нито желая да влизам за какво единия го е направил. Разбирам и бях сигурен, че Бойко няма да ги одобри! Нормално е, че няма да ги одобри и го знаех от първата секунда, бях сигурен. Просто считам, че не беше обикновено в тази ситуация Левски да става пленник на който и да е и на неговите ползи.
Аз, когато съм бил футболист, в никакъв случай не сме били заложници на политиката. А това, че някои политици са били левскари, ами то е имало доста повече политици цесекари.”

Харесва ли Бойко Борисов?

“Като футболист не чак толкоз. Мисля, че съм бил по-добър футболист от него, въпреки че има мачове, в които сме играли дружно и той е вкарвал повече голове от мен! ".

" А като политик харесваш ли го? ", попита водещата Илиана Беновска.

Наско Сираков отговори, че харесва Борисов като политик и акцентира, че самият той постоянно е бил " наследник " политически още от началото на измененията след 1989 година Той добави, че с Борисов се познават повече от 20 години.

За финансирането на Левски:

" Задълженията са доста, само че те не са страшни и рискови. Най-големият проблем на Левски сега са парите, които са насъбрани в последните 6 месеца, отговорностите, които са насъбрани като пари в последните 6 месеца! Не е плащано, нямаше кой да заплаща на футболисти, треньори, администрация, детско-юношеска школа! ".

Как склони Спас Русев да се откаже от това, което му дължи Левски?

" Левски е взел по времето на Спас Русев, когато той е бил притежател на Левски, е взел в допълнение пари на заем от " Виваком ", които са изхарчени, и тези пари се дължат на " Виваком ". Спас Русев прави големия жест сега с негови пари да изплати този дълг и да оправи тази дреболия от 2,9 милиона лв., за което получава единствено възторженостти от моя страна. Между другото той ми го беше заречен няколко дни преди да дойдат акциите и се веселя, че си извърши обещанието! ".

" А кой ти е най-хубавия образец за ръководство, в този момент се сещам и за юрист Тодор Батков? ", попита водещата Илиана Беновска.

Наско Сираков отговори: " Виж в този момент, аз не желая да върша някакви градации на ръководителите, тъй като с всички от тях подкрепям доста положителни връзки и досега. Факт е, че в последните 11 години Левски с голямото предпочитание на всички, като се изключи Иво Тонев, който, тъй като е някогашен футболист и има някаква експертиза спортна, другите нямат такава и очевидно не са заложили на верните хора, които да ръководят спортния развой в клуба и резултатите са видни на всички! ".

Ще се продават ли акции на Левски?

" Ако има предпочитание някой в действителност сериозен вложител, " бял " вложител, чист, могат да се продават акции в пакет. Ние така и така сега имаме над 1200 акционери. Ако стартираме да продаваме, аз съм сигурен, че по 1, по 5, по 10 акции можем да продадем колкото си желаеме.

Аз желая всеки един въз основата на избран бюджет въз основата на това, което ще седнем и ще обсъдим с него, всеки един подобен вложител, който желае да стане акционер в Левски, би трябвало да взе участие всяка година въз основата на процентите, които има като акции, в издръжката на клуба ".

фотография: Канал 3
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР