Новият LUMIX DC-GH5S се отличава със значително предимство при снимане

...
Новият LUMIX DC-GH5S се отличава със значително предимство при снимане
Коментари Харесай

Първият в света цифров безогледален фотоапарат, записващ Cinema 4K 60p/50p видео

Новият LUMIX DC-GH5S се отличава със доста преимущество при снимане с висока сензитивност
Записва 4:2:2 10-bit *2 видео и предлага неограничена дълготрайност на записа

*1 Към 8 януари 2018 година като дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика, подобаващ на Cinema 4K (C4K:4096x2160) резолюция, дефинирана от Digital Cinema Initiatives (DCI). Съгласно изследване на Panasonic.

*2 4:2:0 8-bit от C4K 60p/50p и 4K 60p/50p запис на SD карта памет.

Panasonic с горделивост показва новия дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX GH5S, който се характеризира с разширени благоприятни условия за запис на видео и усъвършенствано качество на облика при снимане в изискванията на едва осветяване. Предназначен за професионални фотографи и видеооператори, LUMIX GH5S реализира най-високата светлочувствителност и качество на облика в историята на фотоапаратите LUMIX.
Новият 10.2-мегапикселов Digital Live MOS датчик с технология Dual Native ISO и процесорът Venus Engine пресъздават точно даже тъмните елементи от изображението, като разрешават снимане с извънредно висока оптималната светлочувствителност ISO 51200. Сензорът поддържа разнообразни екранни съотношения и има задоволително огромен капацитет за опазване на един и същи зрителен ъгъл и едно и също фокусно разстояние при запис на фотоси с екранни съотношения 4:3, 17:9, 16:9 и 3:2. Сензорът поддържа и 14-bit RAW формат, осигуряващ по-голяма еластичност при следващи професионални обработки.
LUMIX GH5 е първият в света*1 дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика, с който може да се записва 4K 60p / 50p видео, а новият LUMIX GH5S още веднъж открива нови стандарти, предлагайки за първи път в света запис на 4K 60p / 50p видео в Cinema 4K (4096x2160) формат*2. Също по този начин, фотоапаратът може да прави вътрешен запис на 4:2:2 10-bit видео*3, какъвто се употребява при филмовата продукция за още по-прецизно пресъздаване на цветовете. LUMIX GH5S записва и 4:2:2 10-bit 400-Mbps All-Intra видео във формат Cinema 4K 24p, както и 4K 30p/25p/24p и 200-Mbps All-Intra видео във Full-HD формат. Няма ограничавания за продължителността на записа*4 както при Full-HD, по този начин и при 4K видео. LUMIX GH5S поддържа също и запис на 4K HDR видео в режим Hybrid Log Gamma (HLG), определен от Photo Style. При HLG е разполагаем и режим на запис с ниска побитова скорост 4K HEVC, който дава опция записът да се възпроизвежда на аудио/видео съоръжение, поддържащо метода на компресия HEVC, като 4K HDR тв приемниците на Panasonic.
Използването на Variable Frame Rate (VFR) разрешава запис на видео със занимателен или интензивен каданс при резолюция C4K/4K (60 фрагмента в секунда, най-много 2.5 пъти по-бавно при 24p) или FHD (240 фрагмента в секунда, най-много 10 пъти по-бавно при 24p). Функцията V-LogL е конфигурирана фабрично във фотоапарата, тъй че не е належащо потребителите да закупуват Ключ за актуализация на софтуера, с цел да я употребяват. LUMIX GH5S поддържа Time Code IN/OUT (Вход/изход за времеви код) посредством синхро-терминала за светкавицата, BNC кабел и възложен BNC преходник. Синхронизацията с времеви код доста улеснява нелинейния монтаж на сниманите материали с разнообразни фотоапарати. Поддържа се и линеен аудио вход посредством 3.5mm микрофонен жак.
Технологията DFD (Depth From Defocus)*5 и ултра-бързата обработка на сигналите спомагат за реализиране на високоскоростен автофокус за почти 0.07 секунди*6 и високоскоростно снимане в серия с 12 (AFS) / 8 (AFC) фрагмента в секунда в 12-bit RAW формат и 11 (AFS) / 7 (AFC) фрагмента в секунда в 14-bit RAW формат. Освен потреблението на общо 225 зони на фокусиране, за по-прецизен автофокус са налични и режимите Разпознаване на лице/око, Автофокус със следене, Автофокус в 1 зона и Точков автофокус. Режимът 4K PHOTO (4K фотография) разрешава високоскоростно снимане с 60 фрагмента в секунда и приблизителна еквивалентна резолюция 8 мегапиксела.
Като фотоапарат с усъвършенствани характерности за снимане при едва осветяване, LUMIX GH5S може да концентрира даже при -5EV осветеност в режим Low Light AF (Автофокус при едва осветление), с помощта на по-голямата сензитивност и усъвършенстваната конфигурация на датчика. Друга практична функционалност е Live View Boost, която дава опция за инспекция на композицията, даже при цялостна мрачевина, посредством повишение на чувствителността единствено за обзор онлайн. В Нощен режим менютата на екрана се изобразяват в алено, което е по добре за зрението при снимане на мрачно. Степента на нарастване на екрана на MF асистента е нараснала от обичайните 10x на 20x, което е комфортно, изключително при астрономическа снимка.
За издръжливост и резистентност даже при тежки полеви условия, предното и задното шаси на GH5S са отлети от магнезиева сплав. Фотоапаратът е резистентен освен на водни пръски*7 и прахуляк, само че също по този начин и на заледяване до -10 градуса. GH5S е оборудван с два слота за SD карти памет, отговарящи на стандартите за огромен потенциал и висока скорост UHS-II и Video Speed Class 60. Потребителите могат гъвкаво да избират сред разнообразни способи на запис - Щафетен запис (Relay Recording), Резервен запис (Backup Recording) и Разпределен запис (Allocation Recording). Предвиден е и HDMI конектор от вид A.
GH5S има огромен Live View визьор (LVF) с висока степен на нарастване, почти 1.52x / 0.76x (приравнено към 35mm фотоапарат) и безпрепятствено обрисуване с периодичност 120 фрагмента в секунда. Високопрецизният и високоскоростен OLED (Organic Light-Emitting Diode) екран на визьора е с разграничителна дарба 3680K точки и 100% зрително поле. В допълнение към двата диска за настройки е очакван и джойстик за по-интуитивни и гъвкави интервенции.
GH5S предлага Bluetooth и Wi-Fi® съгласуваност за по-гъвкаво и елементарно снимане, и неотложно шерване на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава опция за непрекъсната връзка със смарт телефон или таблет при минимална консумация на сила. По отношение на Wi-Fi връзката, 5GHz (IEEE802.11ac)*8 може да се избере в допълнение към стандартния честотен обсег 2.4GHz (IEEE 802.11b/g/n) за още по-сигурна и постоянна връзка.
За удължение живота на батерията и за по-стабилен захват е очакван батерийният грип DMW-BGGH5 (предлага се отделно). XLR микрофонният адаптер DMW-XLR1 (предлага се отделно) разрешава запис на първокачествен тон с висока резолюция*9 от външен XLR микрофон.
Новият LUMIX GH5S внася повече нововъведения в креативния работен развой и доближава до още по-големи висоти в снимането на висококачествени изображения даже при едва осветяване, които доста уголемяват опциите на фотографите и видеооператорите.

*1 4K 60p/50p (за дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика), 4:2:2 10-bit (за дигитален фотоапарат със сменяема оптика) към 4 януари 2017 година
*2 Към 8 януари 2018 година като дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика, подобаващ на Cinema 4K (C4K:4096x2160) резолюция, дефинирана от Digital Cinema Initiatives (DCI). Съгласно изследване на Panasonic.
*3 4:2:0 8-bit от C4K 60p/50p и 4K 60p/50p запис на SD карта памет.
*4 Докато SD картата памет се изпълни или батерията се изтощи.
*5 Контрастният AF с DFD технология работи единствено с Micro Four Thirds обективи Panasonic.
*6 При AFS, последна широкоъгълна позиция с H-ES12060 (CIPA).
*7 Устойчивост на водни пръски (Splash Proof) е термин, употребен за изложение на в допълнение равнище на отбрана, което този фотоапарат предлага против излагане на минимално количество влага, вода или прахуляк. Устойчивостта на водни пръски не подсигурява, че няма да настъпи щета, в случай че този фотоапарат влезе в директен контакт с вода.
*8 5GHz Wi-Fi не се употребява в някои страни.
*9 Само в MOV формат.

•За запис на видео / 4K PHOTO
- Използвайте карта с SD скоростен клас " Class 4 " или по-висок при запис на видео в [AVCHD] или [MP4 (под 28Mbps)] формат.
- Използвайте карта с SD скоростен клас " UHS-I / UHS-II UHS Speed Class 3 (U3) " при запис на видео в [MP4] формат с конфигурация [C4K/4K], [MOV] или [4K PHOTO].
(SD скоростният клас е стандарт за скорост на нескончаем запис върху картата.)
- MP4 видео записи с конфигурация [C4K/4K] от [MP4]:
- Когато употребявате SDHC карта памет: Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 4 GB, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.
- Когато употребявате SDXC карта памет: Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 96 GB или продължителността на записа да надвиши 3 часа и 4 минути, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.
- MP4 видео записи с конфигурация [FHD] от [MP4]:
- Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 4 GB или продължителността на записа да надвиши 30 минути, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.

•За извеждане на [C4K/4K 60p][C4K/4K 50p] видео използвайте HDMI 2.0 кабел, на който е сложено логото на HDMI и който е разказан като " 4K compatible " (4K съвместим).

1. Най-висока сензитивност и качество на облика в историята на фотоапаратите LUMIX с нов датчик
Новият LUMIX GH5S е създаден, с цел да обезпечи най-високото качество на облика при видео запис с висока светлочувствителност, посредством потреблението на нов Live MOS датчик с ефикасни 10.2 мегапиксела и технология Dual Native ISO, смесен с най-новия процесор Venus Engine. Технологията Dual Native ISO е заимствана от професионалните камери Varicam на Panasonic. Тя употребява две обособени схеми с друга първична ISO сензитивност. При обичайните заснемащи датчици, които се характеризират единствено с една първична ISO сензитивност, шумът в облика нараства с увеличението на светлочувствителността на фотоапарата. При новия заснемащ датчик на GH5S с технология Dual Native ISO генерирането на звук се минимизира посредством избор на оптималната скица със съответната сензитивност, още преди процеса на увеличаване. В резултат на това, фотоапаратът предлага опция за запис с оптималната светлочувствителност ISO 51200. Технологията Dual Native ISO дава опция за ръчно превключване на светлочувствителността сред ниска (ISO160-800) и висока (ISO800-51200).
Сензорът поддържа разнообразни екранни съотношения и има задоволително огромен капацитет за опазване на един и същи зрителен ъгъл и едно и също фокусно разстояние при запис на C4K, 4K и Анаморфно 4:3 видео, и на фотоси с екранно съответствие 4:3, 3:2 и 16:9.
Високочувствителният MOS датчик и процесорът Venus Engine правят високоскоростно прочитане на напълно цифровите сигнали, което обезпечава извънредно високо качество на облика за всеки обособен кадър. При новия Digital Live MOS датчик скоростта на прочитане на сигналите е увеличена почти 1.3 пъти*. Високоскоростното прочитане дава опция за дейно угнетяване на нежелания резултат Rolling shutter (изкривявания от неедновременната експонация) при запис на видео или при потребление на електронен затвор.
Също по този начин, датчикът поддържа 14-bit RAW формат, осигуряващ по-голяма еластичност при професионални RAW приложения.
* В съпоставяне с LUMIX GH5.

2. Запис на видео с изключителни характерности, отговарящи на професионалните стандарти
LUMIX GH5 е първият в света*1 дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика, кадърен да записва 4K 60p / 50p видео, а новият GH5S в този момент може да записва и C4K 60p / 50p видео*2. Също по този начин, фотоапаратът може да прави вътрешен запис на 4:2:2 10-bit видео*3, какъвто се употребява при филмовата продукция за още по-прецизно пресъздаване на цветовете. Потребителите могат да избират разнообразни формати на запис - MOV, MP4, AVCHD Progressive и AVCHD с разнообразни кадрови честоти, както е разказано във [Таблица 1]. Няма ограничавания за продължителността на записа*4 както за Full-HD, по този начин и за 4K видео. LUMIX GH5S също по този начин записва 4:2:2 10-bit 400-Mbps All-Intra видео във формат Cinema 4K 24p и 4K 30p/25p/24p и 200-Mbps All-Intra видео във Full-HD формат. Професионалните консуматори, работещи в разнообразни международни райони, могат да настройват систематичната периодичност на 59.94Hz / 50.00Hz / 24.00Hz. Освен това, LUMIX GH5S е съчетаем с 4K HDR видео. HDR (High Dynamic Range) е режим на запис с висок динамичен диапазон, при който се изобразяват по едно и също време доста ярките и доста тъмните елементи от облика, правейки го да наподобява по този начин, както го вижда човешкото око. Фотоапаратът записва видео със специфична гама-крива, съвместима с ITU-R BT.2100 и в този момент потребителите могат да изберат настройката Hybrid Log Gamma (HLG) от Photo Style. Този режим може да се употребява освен при 4K/FHD, а също по този начин и при всеки от режимите с 10-bit запис. При HLG е разполагаем и режим на запис с ниска побитова скорост 4K HEVC, който дава опция записът да се възпроизвежда на аудио/видео съоръжение, поддържащо метода на компресия HEVC, като 4K HDR тв приемниците на Panasonic.
За по-висока експресивност на видео записа, при LUMIX GH5S могат да се ползват разнообразни забавни резултати. Функцията Variable Frame Rate (VFR) разрешава запис на видео със занимателен или интензивен каданс при резолюция C4K/4K (60 фрагмента в секунда, най-много 2.5 пъти по-бавно при 24p) или FHD (240 фрагмента в секунда, най-много 10 пъти по-бавно при 24p) [Таблица 2]*5. Минималната кадрова периодичност при видео с интензивен каданс е 2 фрагмента в секунда. Функцията Focus Transition (Изместване на фокуса) измества гладко фокуса сред два авансово заложени обекта. Изместването се прави автоматизирано и може да се употребява за ударение върху стремежи обект или за образно оживление на статична сцена.
Функцията V-LogL е конфигурирана фабрично в LUMIX GH5S. Log записът се характеризира с изключителна еластичност и по-голям динамичен диапазон за обработка на цветовете при постпродукцията. V-LogL уголемява динамичния диапазон до 12 стопа. По подразбиране във фотоапарата е заложена таблица на сходство LUT (Look Up Table) по стандарта Rec.709, а потребителите могат да персонализират LUT таблицата и във VLT формат. Видеоматериалът с приложена LUT таблица на сходство може да се гледа освен при обзор онлайн, а и при възпроизвеждане с функционалността V-LogL View Assist. Наред с настройките за запис на видео " Cinelike D " и " Cinelike V ", които могат да бъдат определени от Photo Style и имат гама-характеристики, подобаващи за кино продукция, LUMIX GH5S дава опция и за избор на конфигурация " Like709 " за съгласуемост с HDTV. При " Like709 " може да се прави промяна на гама-характеристиките (Knee Control). Функциите V-LogL и Like709 в този момент могат да се употребяват и при запис на фотоси през избрани шпации от време в режим Time Lapse Shot.
LUMIX GH5S поддържа Time Code IN/OUT (Вход/изход за времеви код) посредством синхро-терминала за светкавицата, BNC кабел и възложен BNC преходник. Синхронизацията с времеви код доста улеснява нелинейния монтаж на сниманите материали с разнообразни фотоапарати. Поддържа се и линеен аудио вход посредством 3.5mm микрофонен жак, който прави допустимо подаването на тон от външно аудио устройство за задачите на видео продукцията.
Предвидени са и практични принадлежности, като осцилоскопите Waveform Monitor и Vector Scope. По отношение на терминалите, LUMIX GH5S е оборудван с HDMI конектор от вид A, както и с приспособление за закрепване на кабела, предотвратяващо нежеланото му изключване.
В допълнение, LUMIX GH5S е окомплектован със специфичен микрофон за елиминиране на шума, породен от работата на механизмите във фотоапарата и обектива. Резултатът е понижаване на механичния звук с -10dB и запис на чист, първокачествен тон.

*1 4K 60p/50p (за дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика), 4:2:2 10-bit (за дигитален фотоапарат със сменяема оптика) към 4 януари 2017 година
*2 Към 8 януари 2018 година като дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика, подобаващ на Cinema 4K (C4K:4096x2160) резолюция, дефинирана от Digital Cinema Initiatives (DCI). Съгласно изследване на Panasonic.
*3 4:2:0 8-bit от C4K 60p/50p и 4K 60p/50p запис на SD карта памет.
*4 Докато SD картата памет се изпълни или батерията се изтощи.
*5 " При 24p възпроизвеждане. Силата на резултата зависи от формата и честотата на записа. Зрителният ъгъл се стеснява, в случай че изберете кадрова периодичност с брой на фрагментите 204 или повече.

3. Високоскоростен, високопрецизен автофокус и изключителна дарба за следене
Технологията DFD (Depth From Defocus)*1 пресмята дистанцията до обекта посредством разбор на две изображения с разнообразни равнища на рязкост, като взема поради и данните за оптичните характерности на потребления обектив. Panasonic комбинира Контрастен автофокус с DFD технология за реализиране на високоскоростен и високопрецизен автофокус. В резултат на това, LUMIX GH5S прави високоскоростен автофокус за почти 0.07 секунди*2 и високоскоростно снимане в серия с 12 (AFS) / 8 (AFC) фрагмента в секунда в 12-bit RAW формат и 11 (AFS) / 7 (AFC) фрагмента в секунда в 14-bit RAW формат. Приложението на технологията DFD е още по-голямо при LUMIX GH5S, като се употребява също и за по-прецизно следене при запис на видео.
Като фотоапарат с усъвършенствани характерности за снимане при едва осветяване, LUMIX GH5S може да концентрира даже при осветеност -5EV в режим Low Light AF (Автофокус при едва осветление), с помощта на по-голямата сензитивност и усъвършенстваната конфигурация на датчика. Високата изчислителна мощност на процесора Venus Engine разрешава на LUMIX GH5S да употребява технологията Deep Learning, която разпознава човешкото тяло в допълнение към обичайните технологии за различаване на разположение и око. Освен потреблението на общо 225 зони на фокусиране, за по-прецизен автофокус могат да се ползват и режимите Разпознаване на лице/око, Автофокус със следене, Автофокус в 1 зона и Точков автофокус. Потребителят може да групира 225-те зони на фокусиране и да трансформира размера или формата им, според от заснеманата комбинация. С помощта на джойстика, ситуиран на мястото на палеца, може да се ръководят елементарно всички интервенции, свързани с фокусирането, без да е належащо да се смъкват очи от обекта при потребление на визьора или да се отмества пръст от спусъка. LUMIX GH5S предлага опция и за персонализиране на настройките за фокусиране, при което потребителят може да зададе сензитивност на автофокуса, сензитивност на превключването на зоната на автофокус и степен на предсказание на придвижванията на обекта. Предвидени са и четири набора от авансово заложени настройки за постоянно срещани обстановки.
Режимът 4K PHOTO (4K фотография) разрешава високоскоростно снимане с 60 фрагмента в секунда и приблизителна еквивалентна резолюция 8 мегапиксела. При 4K PHOTO могат да бъдат определени три режима на снимане, според от изискванията: 4K Burst, 4K Burst (Start/Stop) и 4K Pre-burst. Потребителите могат да изберат най-подходящия режим на снимане в серия, според от съответната обстановка, в допълнение към естествения режим на поредни фотоси при цялостна резолюция.
Друга практична функционалност е Live View Boost, която дава опция за инспекция на композицията, даже при цялостна мрачевина, посредством повишение на чувствителността единствено за обзор онлайн. Степента на нарастване на екрана на MF асистента е нараснала от обичайните 10x на 20x, което е комфортно за точно фокусиране върху дребна звезда в небето при астрономическа снимка.
*1 Контрастният AF с DFD технология работи единствено с Micro Four Thirds обективи Panasonic.
*2 При AFS, последна широкоъгълна позиция с H-ES12060 (CIPA) при конфигурация LVF120 fps.

4. Надеждна структура за приложимост в сложни условия при работа на терен
За издръжливост и резистентност при тежки условия в работата на терен, предното и задното шаси на LUMIX GH5S са отлети от магнезиева сплав. Подсилената структура и уплътняването на всички сглобки, регулатори и бутони вършат фотоапарата резистентен освен на водни пръски* и прахуляк, само че също по този начин и на заледяване до -10 градуса.
Затворът е извънредно благонадежден, като е планиран за почти 200 000 освобождавания. Максималната скорост на пандиза е 1/8000 от секундата, което разрешава освен снимане на ненадейно появяващи се и бързо движещи се обекти, а също по този начин и потребление на високоскоростен обектив с изцяло отворена бленда даже навън, за впечатляващ резултат на разфокусиране. Външната мълния може да се синхронизира с оптималната скорост на пандиза 1/250 от секундата.
LUMIX GH5S е оборудван с два слота за SD карти памет, отговарящи на стандартите за огромен потенциал и висока скорост UHS-II и Video Speed Class 60. Потребителите могат гъвкаво да избират сред разнообразни способи на запис - Щафетен запис (Relay Recording), Резервен запис (Backup Recording) и Разпределен запис (Allocation Recording). При Щафетен запис, когато SD картата в първия слот се изпълни, данните не престават да се записват на SD картата във втория слот. При Резервен запис данните се записват по едно и също време на SD картите и в двата слота. А при Разпределен запис данните автоматизирано се насочват към съответната SD карта, според от вида на записваното наличие - RAW, JPEG, 4K PHOTO или видео данни. Например, на SD картата в Слот 1 могат да се записват единствено фотоси, а на SD картата в Слот 2 - единствено видео. Нещо повече, и двата слота имат знаци за достъп, тъй че елементарно може да се разбере върху коя карта се записва сега и коя карта може да бъде извадена.
LUMIX GH5S има огромен Live View визьор (LVF) с висока степен на нарастване, почти 1.52x / 0.76x (приравнено към 35mm фотоапарат). Високопрецизният и високоскоростен OLED (Organic Light-Emitting Diode) екран на визьора е с разграничителна дарба 3680K точки и 100% зрително поле. Благодарение на потреблението на OLED технологията е реализирано безпрепятствено обрисуване с периодичност 120 фрагмента в секунда и извънредно бърза реакция с минимално забавяне, под 0.005 секунди, както и доста висок контрастност 10 000:1 за оптимално положително зрително усещане. Отдалечеността на окото на почти 21 mm обезпечава съвършена видимост за хора, носещи очила. Целият облик е чист и явен, от центъра до ъглите.
Използващ система за сензорен надзор от неподвижен вид, 3.2-инчовият заден екран е със свободен ъгъл на въртене, екранно съответствие 3:2, висока резолюция от 1620K точки и почти 100% зрително поле. Той употребява конструкция на пикселите с RGB (червено/зелено/синьо) и бяло за още по-добра видимост даже на открито в безоблачен ден. Мониторът може да се завърти нагоре или надолу под ъгъл до почти 270 градуса, което доста улеснява снимането от невисок или висок ъгъл. При LUMIX GH5S е очакван и нощен режим на монитора с по-мека подсветка. Това разрешава на потребителя комфортно да прегледа обекта, до момента в който е в тъмна обстановка дълготрайно време.
* Устойчивост на водни пръски (Splash Proof) е термин, употребен за изложение на в допълнение равнище на отбрана, което този фотоапарат предлага против излагане на минимално количество влага, вода или прахуляк. Устойчивостта на водни пръски не подсигурява, че няма да настъпи щета, в случай че този фотоапарат влезе в директен контакт с вода.

5. Разширени благоприятни условия на разнообразни приложения
・ Bluetooth 4.2 и Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac)* / 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n)
LUMIX GH5S предлага Bluetooth и Wi-Fi® съгласуваност за по-гъвкаво и елементарно снимане, и неотложно шерване на изображения. След като свържат фотоапарата със смарт телефон или таблет, на който е конфигурирано приложението Panasonic Image App за iOS/Android, потребителите могат да снимат, преглеждат или споделят изображения отдалечено. Потребителите могат да избират качеството на фотосите, прехвърляни посредством Image App. Съвместимостта с Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава опция за непрекъсната връзка със смарт телефон или таблет при минимална консумация на сила. Това разрешава елементарно активиране на фотоапарата от смартфон/таблет или автоматизирано прибавяне на GPS данни за местоположението към фотосите. Нещо повече, настройките на фотоапарата LUMIX GH5S могат да бъдат копирани и изпратени безжично към други фотоапарати GH5S, когато се употребяват няколко фотоапарата GH5S.
По отношение на Wi-Fi връзката, 5GHz (IEEE802.11ac)* е дейно допълнение към стандартния честотен обсег 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n). То разрешава още по-сигурна и постоянна връзка освен със смартфон/таблет, а и с други устройства за гладка работа от разстояние. Скоростта на предаване на фото/видео данни също е увеличена посредством потреблението на 5GHz обсег.
*5GHz Wi-Fi не се употребява в някои страни.

6. Опционални аксесоари
・Батериен грип DMW-BGGH5
LUMIX GH5S е съчетаем с батерийния грип DMW-BGGH5. Батерийният грип основава комфорт и чувство, в това число при снимане с отвесна ориентировка на фотоапарата. Също по този начин, улеснява интуитивната работа с джойстика. Благодарение на потреблението на две акумулатори - една във фотоапарата и една в грипа, DMW-BGGH5 доста се удължава времето на снимане. Конструиран особено за LUMIX GH5/GH5S, батерийният грип DMW-BGGH5 идеално се съчетава с фотоапарата, а също по този начин усъвършенства неговата издръжливост и резистентност на водни пръски*, прахуляк и заледяване.
* Устойчивост на водни пръски (Splash Proof) е термин, употребен за изложение на в допълнение равнище на отбрана, което този фотоапарат предлага против излагане на минимално количество влага, вода или прахуляк. Устойчивостта на водни пръски не подсигурява, че няма да настъпи щета, в случай че този фотоапарат влезе в директен контакт с вода.

・XLR микрофонен адаптер DMW-XLR1
Микрофонният адаптер DMW-XLR1 е преходник за свързване на XLR микрофон и запис на първокачествен стерео тон. Той разрешава 4K видеозаписът да бъде озвучен със тон с висока резолюция 96kHz/24bit*. Подходящ е и за запис със синхронизация на устните (Lip-sync). Предвидени са съответните ключове за бърз и пряк надзор, и превключване сред MIC (Микрофон), LINE (Линеен вход) и CONDENSER MICROPHONES (Кондензаторни микрофони).
*Само в MOV формат.

・Зарядно устройство DMW-BTC13
Зарядното устройство DMW-BTC13 разрешава бързо зареждане на батерията DMW-BLC12 от електрическата мрежа посредством предоставения променливотоков адаптер.

• Android и Гугъл Play са търговски марки или регистрирани търговски марки на Гугъл Inc.
• IOS е комерсиална марка или записана комерсиална марка на Cisco в Съединени американски щати и други страни, и е употребена по лиценз.
• Всички други имена на артикули и компании са търговски марки на съответните им притежатели.
• Някои от аксесоарите не се оферират в някои страни.
• Използването на записани или печатни материали, които са предпазени с авторски права, за цели, разнообразни от персонална приложимост, е неразрешено, защото би нарушило правата на притежателите на авторските права.
• Конструкцията, техническите характерности и спецификациите могат да бъдат променяни без предизвестие.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР