Новият лимит на дълга до 10 милиарда лева не е

...
Новият лимит на дълга до 10 милиарда лева не е
Коментари Харесай

Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек

Новият предел на дълга до 10 милиарда лв. не е празен чек, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Той показа пред бюджетната комисия в Народното събрание параметрите на актуализацията на бюджета. В нея е заложено, че лимитът по новия дълг ще бъде повишен от 2,2 милиарда лв.. За да се финансира дефицитът в хазната и увеличението на капитала на банката за развиване, са нужни 4,2 милиарда лв.. Останалата сума ще бъде буфер, изясни Горанов:

" Чуха се думи за празен чек, няма нищо празно в този чек, тъй като сега, в който средствата постъпят в сметките на Фискалния запас, те могат да изоставен Фискалния запас единствено по три аргументи за изплащане на дълг, за интервенции, свързани с финансиране, в смисъл придобиване на дялове и акции, както е казусът с нарастването капитала на Българската банка за развиване и за разноски. Всеки един от тези аспекти е авансово нормативно избран ".

Заседанието на бюджетната комисия се организира в пленарната зала поради ограниченията за ограничение на болестта с ковид. Участниците в съвещанието носят маски и ръкавици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР