Новият лидер на Украйна не може да си позволи да

...
Новият лидер на Украйна не може да си позволи да
Коментари Харесай

„Таймс“: Зеленски да убеди украинците, че не зависи от олигарси

Новият водач на Украйна не може да си разреши да бъде излъган от Путин, написа английският в. “Таймс “ в собствен коментар във връзка избирането на новия украински президент.

„ Избирането на комика Владимир Зеленски за президент на Украйна не е мотив за смешки “, написа изданието. „ Неговата голяма победа значи,че човек без политически опит става главнокомандващ на страна, считаща себе си за намираща се в положение на война с русия. Опасността е явна: Зеленски може да бъде манипулиран от Владимир Путин, който е занаятчия на политическите маневри. “

Сега, написа „ Таймс “, на Украйна е необходим водач, който е подготвен да пази целостта на страната и може да сътрудничи със Запада в основаването на модерна национална войска, способна да сдържа по-нататъшни дейности на Русия.

Отиващият си президент Петро Порошенко пое тази задача и гледаше на Кремъл като на извършител на спокойствието. „ Таймс “ счита, че Путин ще се радва на неговото отдръпване и ще приветства очевидната доверчивост на неговия правоприемник.

„ Украинците гласоподаваха освен против Порошенко, само че и против политическата класа “, написа по-нататък в публикацията. „ Сред гласоподавателите е било известно мнението, че всички професионални политици са инфектирани с корупция, служат на ползите на олигарсите, а не на народа. “

От английския вестник признават, че стопанската система на страната се задъхва, а Безработицата е достигнала до 9%, вследствие на което стотици хиляди жители на Украйна са отпътували да работят в русия или в страните от Европейски Съюз.

„ Но в последна сметка Порошенко държеше явен път към Европа, а не се прегръщаше с Путин, който е и създателят на нещастията на Украйна. Избирателите считат, че може би най-главното е, че Порошенко, самият той заможен предприемач, не можа и не желаеше да управлява олигарсите.

„ В обстановка, когато елитът провокира измежду гласоподавателите единствено обезсърчение, дилетант в политиката може да изиграе избрана роля, както това се случи в съединените щати или Италия “, отбелязва „ Таймс “. Известността се трансформира в гласове, заради което електоратът счита, че претендентите могат да работят без значение от корумпираните партийни машини. “

Само че съгласно вестника Зеленски би трябвало бързо да се захване с създаването на политика. На него ще му се наложи да убеди украинците, че не е привързан с нито един олигарх. И той е задължен да даде да се разбере, че мир с Русия няма да ъде обезпечен просто с подчинение пред изискванията на Москва.

„ Таймс “ счита, че насочна точка би могло да стане включването на Англия в четиристранните договаряния дружно с русия, Украйна, Германия и Франция. Не е задоволително да се изчака Путин да приключи своя настоящ мандат през 20204 година, написа вестникът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР