Новият лидер на СДС Румен Христов, който бе избран след

...
Новият лидер на СДС Румен Христов, който бе избран след
Коментари Харесай

Новият лидер на СДС с горещ коментар! Планират ли общо бъдеще с ГЕРБ: След Лукановата зима имаме 79 представители на комунистическата партия…

Новият водач на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който бе определен след поредност от кавги и трудно подаване на оставка от страна на предшественика си Божидар Лукарски, откакто се стигна даже до пердах в партията, подвигна завесата за бъдещите обединения на политическата мощ, връзките ѝ със съседа ѝ НФСБ и Валери Симеонов и ГЕРБ, както и с обединяването от някогашни сътрудници на Съюз на демократичните сили в лицето на “Демократична България” на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

“След 45 години ръководство на Българска социалистическа партия, след Лукановата зима, след Просешката зима имаме 79 представители на комунистическата партия в Народното събрание и нито един представител на десницата”, недоволства Румен Христов.

“Десният гласоподавател е доста придирчив и това е доста хубаво. Те са доста взискателни. Те не пускат за различен бюлетина, само че когато не ни харесват, не гласоподават и за нас”, сподели още новият водач на Съюз на демократичните сили.

“Искам да стабилизирам партията. Аз съм посочил, че мога да сплотявам. Нашите редици оредяха”, призна той и добави: “Разделението завърши, стягаме редиците и продължаваме напред.”

“ГЕРБ са идейно близки на нас, те са член на ЕНП. ГЕРБ обаче постоянно се явява независимо на изборите. Ние бяхме дружно и можеше и в този момент да бъдем дружно в ръководството. Нещо се случи и се разделихме”, разкри Румен Христов.

“Не сме водили договаряния и диспути по тематиката за обединяване с НФСБ”, призна новият ръководител на Съюза на демократичните сили. Той увери, че няма да взима еднолично решение и че то ще се вземе на общ съвет.

“Всичко е допустимо. Възможно е независимо да се явим. Възможно е патриотично-дясна коалиция. Възможно е и напълно дясна коалиция”, посочи водачът на Съюз на демократичните сили. По думите му партията сигурно няма да беседва с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

“Председателството на България беше добре. Справихме се като страна. Успяхме да преформулираме най-важния за нас проблем – този за Западните Балкани. Добре е всички да бъдем в едно семейство. Акцентът за Западните Балкани беше верен. Доказахме, че може да решаваме значими задачи”, безапелационен е Румен Христов.

Той разяснява и тематиката за митинга на майките на деца с увреждания: “Можеше този закон да се прегледа и да се одобри, с цел да се успокои ситуацията. След това законът можеше да се включи в целия този пакет от обществени услуги. Не би трябвало да се фаворизира нито една група от тези хора с увреждания.”

“Дано вложенията от Китай се случат. Има информация, че ние сме на последно място в района по вложения от Китай. Колкото повече, толкоз повече”, сподели с усмивка водачът на Съюз на демократичните сили.

“Подкрепяме Бойко Борисов за безапелационната му позиция по отношение на мигрантите. Икономическите мигранти би трябвало да бъдат върнати назад. Адмирирам държавното управление, в случай че те внесат кандидатурата на България за еврозоната и за банковия механизъм. Това е доста добре за страната, в този момент вървим нагоре и не би трябвало да изпускаме момента”, разясни политикът.

“Тези дни ще беседвам с Божидар Лукарски. Надявам се да се разделим като другари. Нищо лично”, заключи Румен Христов.

“Иван Костов може би ще се окаже най-хубавият общественик в актуалната история на България. Няма никаква преграда сред мен и водача на ДСБ Атанас Атанасов. Нямам проблеми да беседвам с всеки вдясно. С Христо Иванов също, само че с него се познаваме доста незадълбочено. Интересът на всички партии би трябвало да бъде просперитетът на България”, цитира Пик.

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР