Новият лидер на Ислямска държава не е посоченият от терористичната

...
Новият лидер на Ислямска държава не е посоченият от терористичната
Коментари Харесай

Новият лидер на Ислямска държава изглежда не е този, който се сочеше досега

Новият водач на Ислямска страна не е посоченият от терористичната организация Абу Ибрахим ал Хашими ал Кураши. Източници от английското разузнаване споделят за английския вестник The Guardiant, че ИДИЛ са определили Амир Мохамед Абдул Рахман ал Мавли ал Салби са собствен нов предводител, а посоченият по-рано Ал Кураши е единствено един от бойните командири на организацията, написа БГНЕС.
Ал Салби е измежду създателите на " Ислямска страна " и е управлявал поробването на малцинството на язидите в Ирак.
Според разследващите данни, ИДИЛ са били сюрпризирани от гибелта на дългогодишния им водач Абу Бакр ал Багдади, което е довело до неустановеност в организацията към това кой е новият лидер. Ал Салби бил определен за предводител часове след елиминирането на Ал Багдади, до момента в който Ал Кураши не бил приет от най-старшите членове на ИДИЛ.
Амир ал Салби бил един от дребното водачи на ИДИЛ, който не е етнически арабин. Според разузнаването, той е роден в семейство на туркмени, живеещи в Ирак. Имал тапия по шериат (традиционното ислямско право) от Университета на Мосул и се издигнал в терористичната организация частично заради предишното му на откривател на исляма.
И Амир ал Салби е бил измежду арестуваните от американската войска в известния затвор Бука край Басра. Там Ал Салби се срещнал с Абу Бакр ал Багдади.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР