Новият кръг в Първа лига доведе до нови гафове на

...
Новият кръг в Първа лига доведе до нови гафове на
Коментари Харесай

Защо все за „Лудогорец“?

Новият кръг в Първа лига докара до нови гафове на реферите. Само седмица, откакто шефът на съдиите Йордан Сталев даде конференция, на която изясни, че арбитрите се оправят, един от неговите подопечни подвигна засада след пас… от тъч. При това става въпрос за Веселин Мишев, одобрено име измежду „ мъжете в черно “. А страничният арбитър крещеше в слушалката на Николай Йорданов: „ Засада, Ники! Засада! “, показвайки увереност в това свое решение. Да, но засада няма. И до момента в който тази безобидна обстановка не въздейства на крайния резултат и „ Черно море “ справедливо победи „ Левски “ (1:0), то за грешките в Разград това не може да се твърди.

 2801

В неделя вечер „ Лудогорец “ надделя „ Берое “ с 1:0, само че резултатът лъже. Страничният арбитър Диян Вълков спря в 20-ата минута отлична офанзива на гостите поради несъществуваща засада на Борислав Цонев, излизащ на 100% обстановка против вратаря Ренан. Само две минути по-късно основният съдия Радослав Гидженов видя, само че не отсъди очевидна дузпа за гостите. И двете положения бяха при започване на мача. Какво пречеше да бъдат свирени по този начин, както би трябвало? Пък нали „ Лудогорец “ е първенец и доминант у нас през последните 7 години, има разполагаем задоволително време, с цел да обърне развоя на мача, в случай че заслужава. При все, че „ орлите “ се утвърдиха като майстори в обратите. И даже това да не се случи, шампионатът е още в начална фаза, занапред има толкоз доста мачове да се играят.

Уви, „ Берое “ бе ощетен, а с това и останалите тимове в челото. Гостите от Стара Загора можеха да си тръгнат освен с точка, само че да завържат още повече интригата към битката за първо място. Не им бе позволено да се случи, а това не е индивидуален случай. През последните години наклонността дотолкоз стана осезаема, че се стигна до невиждано обединяване сред „ Левски “ и ЦСКА. Босовете на двата родни гранда Спас Русев и Гриша Ганчев в един глас признаха единствено преди месец, че се усещат ощетени за сметка на тима от Разград и приканиха за феърплей, с цел да има смисъл от шампионата. За похлупак селекционерът Петър Хубчев съобщи, че разликата сред „ Лудогорец “ и двата столични отбора към този момент не е толкоз огромна. И това очевидно стряска „ зелените “, привикнали да подвигат трофеи с двуцифрена разлика пред съперниците. Но няма ли единствено да завоюва футболът ни, в случай че шампионата този път се реши в последните кръгове, а не още преди Коледа? И в случай че за златото се борят цели три, а за какво не и четири тима? Редно е БФС да вземе отношение, а не да заема ролята на непряк наблюдаващ. Затова е и някак необичайно, че сега мислим за домакинство за Мондиал 2030. Както върви, след 12 години същите тези недъзи на футбола ни може да бъдат настоящи, а кандидатурата да се окаже единствено един неудовлетворен нагон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР