Новият коронавирус продължава да се разпространява близо до нас. На

...
Новият коронавирус продължава да се разпространява близо до нас. На
Коментари Харесай

Нови случаи на коронавирус на Балканите

Новият ковид продължава да се популяризира покрай нас. На Балканите- Румъния заяви за първи случай. По два нови позитивни теста има в Гърция и в Хърватия. В Северна Македония към този момент е единствено един.
Снимка: btvnovinite.bg
Регистрирани случаи има към този момент в 18 страни на Стария континент. Най-критична остава обстановката в Италия.
В Румъния беше доказан първи случай на новия ковид Заразени с ковид няма единствено на Антарктида Снимка: btvnovinite.bg
Мъж от южния регион на Горж в Румъния бе признат в болница под наблюдаване, откакто даде позитивен тест за COVID-19. Засега той не демонстрира признаци на заболяването, само че е бил в контакт с 71-годишен италианец, който е посетил северната ни съседка преди седмица, а след завръщането си в Римини незабавно постъпва в болница.

„ Той е в положително положение, той към момента не демонстрира тревожни признаци, нe би трябвало да се тревожим “, заяви здравният министър на Румъния Виктор Костаче.
Снимка: btvnovinite.bg
Гърция удостовери за още две позитивни проби за новия ковид - детето на инфектираната жена в Солун и един нов случай в Атина, където със болестта е диагностицирана жена, пътувала също до Италия.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Като защитна мярка предлагаме затваряне на 105-о учебно заведение в Солун за идващите 14 дни. Третият случай също е на гръцки жител, който е бил в Италия “, оповестява Сотирис Циодрас от министерство на опазването на здравето.

Властите оповестиха, че ще бъде анулиран карнавалният церемониал в крайбрежния град Патра, плануван за 1 март.

Потвърдените случаи на новия ковид в Хърватия също станаха три, заяви хърватската държавна телевизия, като се базира на службата за гражданска отбрана. Третият открит притежател на вируса в страната е бил на пътешестване в Италия и е настанен в болница в Риека.

В Скопие изследват спътниците от микробуса, с който в страната дойде младата жена с първата позитивна проба за COVID-19. Властите считат, че инкубационният интервал при нея е минал.

„ Тя е била в Италия цялостен месец, на посетители на родственици. От две седмици е болна. Получила е отчасти лекуване в Италия, само че там не е изследвана за ковид “, изяснява Венко Филипче, здравен министър на Северна Македония
Иранският вицепрезидент е инфектиран с ковид Всички членове на държавното управление са тествани, резултатите ще бъдат оповестени в събота
Австрия заяви и за първи случай във Виена. Все още не е ясно по какъв начин се заразил 72-годишният пациент, който не е бил нито в Италия, нито в Китай.

Най-висок остава броя на записаните случаи в Италия. Улиците на Милано опустяха. А губернаторът на Ломбардия Алития Фонтана сложи маска и е под карантина, откакто се разболя чиновник в екипа му.

„ Ако ме видите по този начин, не се плашете. Аз към момента съм си същия, само че съм подготвен да предпазя от допустима зараза всеки, който се постанова да има контакт с мен “, съобщи Фонтана пред публицисти.

Гостите на хотела в Тенерифе, измежду които е и българско семейство, остават под карантина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР