Новият коронавирус принуждава повече висши израелски служители да бъдат изолирани,

...
Новият коронавирус принуждава повече висши израелски служители да бъдат изолирани,
Коментари Харесай

Израелският здравен министър е заразен, започва изолация на правителството

Новият ковид принуждава повече висши израелски чиновници да бъдат изолирани , откакто министърът на опазването на здравето на страната, който е имал чести контакти с премиера Бенямин Нетаняху , е тестван позитивно, заяви Министерството на здравеопазването в четвъртък, представено от АП.

Израелският министър на опазването на здравето Яков Лицман и брачната половинка му , които са се заразили с вируса, са в изолираност, усещат се добре и се лекуват , се споделя в изказването. Искания за изолираност ще бъдат изпратени на тези, които са били в контакт с министъра през последните две седмици, се споделя в известието.

Израелският ежедневник Haaretz оповестява, че шефовете на израелската шпионска организация Мосад и Съветът за национална сигурност са помолени да излязат в изолираност поради контактите си с Лицман. Нетаняху влезе независимо под карантина по-рано, откакто неов помощник бе тестван позитивно за вируса, само че Нетаняху до момента е тестван негативно.

Израел съвсем се блокира изцяло, с цел да се опита да овладее вируса . Страната регистрира малко над 6 200 доказани случая и 29 души са умряли от COVID-19, заболяването, породена от вируса.

Голямата израелска ултраправославна общественост в Израел, чийто член е Лицман, е изключително наранена от болестта. В ранните етапи на епидемията някои равини отхвърляха или пренебрегнаха рестриктивните мерки за придвижване, наложени от държавното управление, само че съпротивата наподобява понижава.

В сряда Нетаняху подреди полицейски кордон към извънредно православния град Бней Брак, източно от Тел Авив, с цел да ограничи придвижването до и от града. Бней Брак има втория максимален брой случаи на ковид в Израел.
 Повече от 1 млн. безработни в Израел за първи път от основаването му
Повече от 1 млн. безработни в Израел за първи път от основаването му

Безработна е съвсем една четвърт от работната мощ в Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР