Новият коронавирус отне живота на близо 7900 души по целия

...
Новият коронавирус отне живота на близо 7900 души по целия
Коментари Харесай

7900 са вече жертвите на коронавируса по целия свят

Новият ковид лиши живота на близо 7900 души по целия свят, откогато се появи през декември, съобщи Франс прес.

``
реклама

От началото на епидемията са инфектирани над 194 000 случая в 150 страни и територии. Броят на диагностицираните случаи обаче единствено отчасти отразява действителността, защото доста страни не вършат проби, с изключение на на хората, които имат потребност от болнична грижа.

В Китай, където епидемията стартира в края на декември, се заразиха 80 894, от които 3237 починаха, а 69 601 оздравяха, предава Българска телеграфна агенция. 

Извън Китай се заразиха 113 112 души, като смъртните случаи са 4636.

Най-засегнати от ковид след Китай са Италия (с 31 506 инфектирани и 2503 смъртни случая), Иран (с 16 169 инфектирани и 988 смъртни случая), Испания (с 11 178 инфектирани и 491 смъртни случая) и Франция (със 7730 инфектирани и 175 смъртни случая).

Молдова и Турция оповестиха за първите смъртни случаи на своя територия, а Киргизстан, Черна гора, Джибути и Гамбия оповестиха за първите си случаи на заразяване с вируса.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребите
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР