Новият коронавирус оставя у преболедувалите повишени нива на антитела, които

...
Новият коронавирус оставя у преболедувалите повишени нива на антитела, които
Коментари Харесай

Новият коронавирус оставя у преболедувалите антитела, които атакуват собствените органи и тъкани

Новият ковид оставя у преболедувалите нараснали равнища на антитела, които нападат личните органи и тъкани, даже и хората да не са били с тежка форма на Ковид-19, заяви Ройтерс, цитирайки американско проучване.

От 177 здравни служащи, възстановили се от Ковид-19, преди да бъдат утвърдени имунизациите, всички са имали нараснали равнища на автоантитела, в това число такива, които могат да причинят хронично инфектиране и увреждане на ставите, кожата и нервната система.

" Обикновено не се чакат толкоз разнородни нараснали автоантитела, които да остават до шест месеца след цялостното клинично възобновяване " - сподели Сузан Ченг от института " Сидърс Синай Смит " по сърдечносъдови болести в Лос Анджелис.

Моделите на повишение на автоимунните антитела се разграничават измежду мъжете и дамите, пишат учените в сп. Journal of Translational Medicine.

" Все още не знаем какъв брой време след шестия месец те остават нараснали и дали провокират значими клинични признаци ", добави тя.

Екипът на Сузан Ченг изследва дали нарасналите автоантитела са свързани с продължаващите признаци у хората с дълъг Ковид-19 и възнамерява да изследва равнищата им и при по-новите разновидности на вируса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР