Новият коронавирус, който тръгна от Китай, вече е отнел живота

...
Новият коронавирус, който тръгна от Китай, вече е отнел живота
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса вече са над 100

Новият ковид, който потегли от Китай, към този момент е лишил живота на 106 души, сочат данните на китайските управляващи. Повечето от жертвите са умряли от затруднения от пневномия в резултат на вируса.
Броят на инфектираните набъбна на 4 515 души, съобщи организация Синхуа, представена от ТАСС. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин, заяви БНР.
От СЗО също признаха, че болестта се популяризира по-бързо от предстоящото и рискът от международна зараза е сериозен.
Случаи на инфектирани, пътували до град Ухан, бяха доказани на разнообразни места по света - от Япония до Съединени американски щати, където управляващите оповестиха, че 110 души в 26 щата са под наблюдаване.
Япония през днешния ден удостовери съществуване на вируса при човек, който не е пътувал до Китай.
За първия доказан случай на ковид в Германия стана ясно, че е предаден от китайска колежка, който е посетил страната предходната седмица – първи сходен случай на предаване в Европа.
Китайката от Шанхай се почувствала зле по време на противоположния полет на 23 януари.
Вчера вечерта болестта бе доказана при 33-годишен немец, който взел участие в среща в Бавария.
Шри Ланка и Канада са последните страни, в която също бе регистриран случай на инфектиран с новия вирус.
Националната имиграционна администрация на Китай прикани жителите да преразгледат проектите си за пътувания в чужбина, с цел да понижат придвижването през граница за прекъсване разпространяването на вируса.
Филипините краткотрайно стопираха издаването на туристически визи за идващи от Китай, с цел да предотвратят разгръщане на болестта.
Междувременно бе обявено, че Япония и Съединени американски щати ще изтеглят свои жители от засегнатите от новия вирус региони в Китай.
Японското държавно управление ще изпрати на следващия ден под наем полет до китайския град Ухан, с цел да изтегля японските жители, които желаят да се приберат в родината поради експлоадирането на зараза от нов ковид, предадоха ТАСС и " Ройтерс ".
Граничните региони на Русия с Китай вкараха спомагателни ограничения за сигурност, с цел да не позволен разпространяване на ковид. На граничните пунктове ваканцията за китайската Нова година е удължена до 1 февруари, а локални туроператори приключват изпращането на руснаци в Китай.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР