Новият коронавирус, който до момента е заразил над 2000 души,

...
Новият коронавирус, който до момента е заразил над 2000 души,
Коментари Харесай

Китайският коронавирус се разпространява преди да се появят симптоми

Новият ковид , който досега е заразил над 2000 души, е инфектиран в инкубационния си интервал , преди да се появят признаци , което затруднява преодоляването му , разясняват китайски представители, представени от БиБиСи.

Здравният министър Ма Сяоуей изяснява, че способността на вируса да се популяризира наподобява се ускорява . Няколко китайски града постановиха обилни ограничавания за пътешестване. Ухан в Хубей, източникът на огнището, е в ефикасна обсада. Инфекциите бяха в " сериозен етап на ограничение ", добавя Ма Сяоуей.

Властите оповестиха, че продажбата на всички диви животни в Китай е неразрешена от неделя .
 Китайската войска разгласи война на ковид
Китайската войска разгласи война на ковид

Въоръжените сили на страната разгласиха управление за Превенция на пневмония

Just passed a screening point in Henan close to the border with Hubei and had my temperature checked. #coronavirus #China pic.twitter.com/8ObXk18Uq9
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) January 25, 2020
При хората инкубационният интервал - през който човек има болестта, само че към момента няма признаци - варира сред един и 14 дни , считат управляващите.

Без признаци човек може да не знае, че има инфекцията , само че въпреки всичко ще може да я популяризира . Това е доста развиване в разбирането за вируса и пътя, който Китай ще би трябвало да извърви, с цел да го спре.

Хората със Сарс (последното смъртоносно огнище на ковид, засегнало Китай) и Ебола са заразни единствено когато се появят признаци . Такива огнища са относително лесни за прекъсване - разпознават се и се изолират хората, които са заболели и се следят всички, с които са имали контакт.

Грипът е най-известният образец за вирус, който разпространявате, преди даже да разберете, че сте заболели .

Не сме на стадия, в който хората настояват, че това може да бъде световна пандемия. Но прекъсването на такива " безсимптомни разпространители " ще направи работата на китайските управляващи доста по-трудна .
 СЗО не разгласи изключително състояние, само че предизвести света да се приготви
СЗО не разгласи изключително състояние, само че предизвести света да се приготви

Очакват разпространяване на вируса и предлагат предварителни ограничения

Just entered Hubei Province where the #coronarvirus outbreak started. virtually nobody on the streets here. At the checkpoint the police said we can go in but they won’t let us back out. It looks like the entire province of Hubei, population 30 million, to be locked down.#China pic.twitter.com/DnwPAT9Dgs
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) January 25, 2020
Все още има основни въпроси - какъв брой инфекциозни са хората по време на инкубационния интервал и дали някой от пациентите отвън Китай е популяризирал заболяването в тези страни, преди да се разболее .

Друг въпрос е, за какво китайската национална здравна комисия разяснява, че способността за предаване на този вирус се ускорява .

Броят на доказаните в Китай случаи на пневмония , породена от новия вид ковид в средата на деня в неделя, е 2027 души . Броят на починалите нараства до 57 , оповестява медията " Ванъи ", представена от ТАСС.
 41 умряли и 1000 заболели от ковид
41 умряли и 1000 заболели от ковид

Вирусът бързо се популяризира

Here’s what we’ve seen inside Hubei Province where the #coronarovirus outbreak started. #China shots by ⁦@EP_Lawrence⁩ pic.twitter.com/D89SYGqAvk
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) January 26, 2020
Повече от половината от всички случаи на зараза (1058) и 52 смъртни случая се следят в провинция Хубей , което е първичното огнище на разпространяването на заболяването.

След това са провинциите Жеджиан (104 случая и 1 смъртен случай), Гуандун (98 заразени) и Хенан (83 случая и 1 смъртен случай). Има случаи на нов вид пневмония в съвсем всички райони на страната, като се изключи Тибетския самостоятелен район , в това число в Пекин (54 заразени) и Шанхай (40 инфектирани и 1 смъртен случай).

От своя страна з дравните управляващи в Хонконг и Макао прецизираха, че в тези специфични административни райони броят на случаите на зараза се е нараснал надлежно до шест и пет .
 Опасният вирус порази и Шанхай
Опасният вирус порази и Шанхай

Първи смъртен случай

Cars being checked in Henan right now. #coronavirus #China pic.twitter.com/1jP1Q90hm5
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) January 26, 2020
През последния ден болестта е диагностицирано при три китайки, които идват в Макао от Ухан , преди да го затворени под карантина. Сред тях е 58-годишна жена, пристигнала с ферибот през Хонконг. Освен това в Хонконг всички пациенти са в устойчиво положение. Последният от тях е 47-годишен мъж, който неотдавна е посетил Ухан.

Поради опасността от вируса в Хонконг и Макао учебните ваканции са удължени и всички всеобщи събития са анулирани .

В азиатската хазартна столица за неустановен интервал е закрито грандиозното водно цирково шоу " Дом на танцуващата вода ", което се организира непрекъснато в едно от казината.
 Първите ваксини за ковид - най-рано след година
Първите ваксини за ковид - най-рано след година

Фармацевтични компании: Знаем, че може да стане доста огромна световна зараза

Коронавирусът е открит и в Австралия, Виетнам, Малайзия, Непал, Република Корея, Сингапур, Съединени американски щати, Тайланд, Франция и Япония .

На 31 декември китайските управляващи уведомяват Световната здравна организация (СЗО) за огнище на незнаен вид пневмония в Ухан , огромен търговски и промишлен център с население над 11 милиона души.

Причинителят на заболяването - ковид 2019-nCoV - е открит на 7 януари .

СЗО признава огнището като национална изключителна обстановка за Китай, само че към този момент се въздържа от оповестяване на интернационална изключителна обстановка .
 Медии разгласяват фрагменти с падащи хора по улиците в Китай Обновена
Медии разгласяват фрагменти с падащи хора по улиците в Китай

71 души в сериозно положение в Ухан и 7 блокирани града с близо 24 млн. души

We’re now being escorted out of another area where local officials don’t seem to care where we go as long as its not their town. Police told us there’s no problem there now so no need for us to stay. #coronavirus #China pic.twitter.com/u9Z4jeQBp5
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) January 26, 2020

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР