Новият коронавирус е отнел живота на 865 души за последните

...
Новият коронавирус е отнел живота на 865 души за последните
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от коронавирус в САЩ

 Новият ковид е лишил живота на 865 души за последните 24 часа в Съединени американски щати, заяви университетът " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес. С това рекордно нарастване общият брой на жертвите от началото на пандемията в страната към този момент доближи 4027, което е двукратно нарастване за три дни, разгласи университетът " Джонс Хопкинс ". В събота беше обявено за 2010 умряли.

Белият дом предвижда, че жертвите на ковид в Съединени американски щати ще бъдат сред 100 000 и 240 000, в случай че се съблюдават сегашните инструкции за обществено разграничаване, съобщи Асошиейтед прес.

Прогнозите бяха показани на брифинг в Белия дом. Ако не бяха въведени ограничения за съблюдаване на обществена отдалеченост в страната, щяха да умрат сред 1,5 милиона и 2,2 милиона души, съобщи координаторката на работната група в Белия дом за битка с Ковид-19 Дебора Бъркс.

Президентът Доналд Тръмп прикани американците да се приготвят за тежки две седмици, само че предсказа, че страната ще види скоро " светлина в края на тунела ".

" Искам всеки американец да е квалифициран за сложните дни, които предстоят ", сподели Тръмп на конференция в Белия дом. " Ще преминем през доста тежки две седмици ", допъли той.

В неделя Тръмп удължи до 30 април ограниченията за обществена отдалеченост, които включват апел към американците да не се събират на всеобщи прояви, да работят от у дома, да се спрат учебните занятия и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР