Новият консервативен премиер на Гърция Кириякос Мицотакис обеща, че внася

...
Новият консервативен премиер на Гърция Кириякос Мицотакис обеща, че внася
Коментари Харесай

Мицотакис започва с намаляване на данъците

Новият закостенял министър председател на Гърция Кириякос Мицотакис даде обещание, че внася първи законопроект за понижаване на налозите в Гърция незабавно след свикването на новия парламент. Това ще стане на 24 юли. Вчера новото гръцко държавно управление организира първото си съвещание, което бе предавано директно в народен ефир. В акцията Мицотакис даде обещание да понижи налога върху недвижимите парцели, налозите върху приходите и налога върху облагата за бизнеса.

Мицотакис разгласи 12 целта, по които той и държавното управление му ще работят, измежду тях са реализиране на постоянен стопански напредък посредством повече вложения и по-добри работни места, подсилване на сигурността, възстановяване на здравните и просветителните стандарти, отбрана на околната среда, възкръсване на междинната класа, електронно ръководство, което да отстрани спънките на бюрокрацията.

" Няма нито ден за губене ", сподели 51-годишният някогашен банкер, връчи на министрите пътна карта до декември и предизвести, че ще бъдат " непрестанно оценени ".

---------

Началникът на полицията на Гърция Аристидис Андрикопулос подаде оставка по искане на новия министър на вътрешния ред Михалис Хрисохоидис. Причината е, че шефът на полицията е сниман от медии да участва на предизборни манифестации на СИРИЗА. Последната фотография е от централния протест на партията директно преди изборите за Европейски парламент през май, на който Андрикопулос е дружно с министри от тогавашното държавно управление. Шефовете на държавната телевизия ЕРТ и на държавната осведомителна организация АНА-МПА в Гърция Янис Псилос и Михалис Псилос пък подадоха оставка пред новия министър и представител на премиера Стелиос Пецас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР