Новият компютър може да бъде конфигуриран с най-новите процесори и

...
Новият компютър може да бъде конфигуриран с най-новите процесори и
Коментари Харесай

Alienware представи Aurora R16: геймърски настолен компютър с обновен дизайн

Новият компютър може да бъде конфигуриран с най-новите процесори и видеокарти на Intel и Nvidia

Емил Василев преди 27 секунди 2 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

IT НовиниДаниел Десподов - 16:31 | 02.08.2023

Нов вид нетоксична химиотерапия убива всички солидни тумори

АвтомобилиИван Давидов - 9:14 | 02.08.2023

Кой автомобил да избягвате и кой да купите вместо него. От разнообразни класове. Според Consumer Reports

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Alienware пусна на пазара новия геймърски настолен компютър Aurora R16 с най-новите процесори на Intel и видеокарти на Nvidia. Най-впечатляващият аспект на новата машина е относително приглушеният външен тип спрямо нейния предходник. Корпусът е видимо по-елегантен и по-малък и има по-основен тип на настолен компютър от R15, който носеше присъщия за компанията свръхмодерен жанр.

Редизайнът е разрешил на Alienware да понижи общия размер на Aurora R16 с към 40%, като в същото време е непокътнат вътрешния размер от 25,5 литра, както при предшественика. Компанията назовава този език на дизайна „ Legend 3 “ и той би трябвало да провокира доста по-малко различия от обичайния жанр на Alienware. Единственото видимо дизайнерско отклоняване в новия модел е овалната RGB подсветка, която акцентира шестоъгълните странични вентилационни отвори от лявата страна на корпуса.

R16 има и по-ефективен въздушен поток от предшественика си, с помощта на по-големия всмукателен отвор и по-големите горни вентилационни отвори. Alienware също по този начин твърди, че е коригирала вътрешното ръководство на кабелите за по-добро изстудяване. Благодарение на фокуса върху термичните характерности компанията е съумяла да понижи температурите на CPU и GPU надлежно с 10% и 6%. Също по този начин се твърди, че с помощта на променения дизайн, R16 е с до 20 % по-тих от R15.

Що се отнася до техническите характерности, Aurora R16 се зарежда от 12-то и 13-то потомство Core процесори на Intel, достигащи до Core i9-13900F. От страна на видеокартата той предлага решения GeForce RTX 40 на Nvidia, достигащи до RTX 4070 Ti. R16 може да бъде конфигуриран и с до 64 GB двуканална DDR5 RAM памет и голяма памет за предпазване от 8 TB.

Базовият модел обаче се доставя единствено с по-стария процесор Core i9-12900F дружно с 16 GB DDR5 RAM, 1 TB SSD и RTX 4070. На някои азиатски и европейски пазари Dell предлага и модел от по-нисък клас с RTX 3050 и алтернатива за 512 GB SSD, с цел да понижи разноските. Предлаганият захранващ блок може да бъде 500 или 1000W, а потребителите могат да изберат дали желаят въздушно или течно изстудяване. Опциите за свързване включват Wi-Fi 6E, Ethernet порт, 4x USB Type-A портове и 2x USB-C портове.

Aurora R16 работи с Windows 11 и е първият настолен компютър, който се предлага с новия Alienware Command Center 6 на компанията с достъп до варианти като профили за игри, осветяване, макроси и аудио настройки. Той също по този начин разрешава на потребителите да персонализират вътрешните термични профили. Цените стартират от 1749 $ за базовия модел, което е в унисон с премиум позиционирането на марката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР