Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин заяви, че

...
Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин заяви, че
Коментари Харесай

Руският генерал Армагедон: Ситуацията в Херсон е напрегната

Новият командващ съветските сили в Украйна Сергей Суровикин съобщи, че военната конюнктура в Украйна е напрегната, изключително към град Херсон.

Руското министерство на защитата популяризира елементи от телевизионно изявление за съветската държавна телевизия с военачалник Суровикин, прочут с прякора си военачалник Армагедон. Той упрекна украинските сили в ракетен обстрел против инфраструктура и жилищни здания в града и съобщи, че жителите на Херсон ще бъдат евакуирани. Той сподели, че съветската формация в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично " смила " съперника, съобщи ТАСС.

" Нашата тактика е друга. За това към този момент приказва висшият главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на придвижване, пазим всеки боец и методично " смиламе " настъпващия съперник ", съобщи той.  Генерал Суровикин сподели, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.

В постоянното си вечерно послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че иранските дронове, употребявани от Москва, са знак на военния и политически банкрут на съветските войски. Според Киев последните съветски офанзиви против основна инфраструктура в Украйна са осъществени с ирански дронове-камикадзе. Техеран отхвърля да е предоставял сходна техника на Москва и изрази подготвеност за диалози с Киев за изясняване на изказванията.

ТЕМА преди 12 часа 3014 преди 22 часа 898 преди 22 часа 3312
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР