Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че

...
Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че
Коментари Харесай

Руски генерал: Ситуацията около Херсон е много трудна

Новият командващ съветските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че военна конюнктура в Украйна е " напрегната ", изключително към окупирания южен град Херсон.

Това е първо самопризнание от най-високо равнище, че украинската контраатака на юг дава резултати и съветските сили изпитват огромни компликации.

Затова е заменена и тактиката им.

 
Натовското управление на украинските въоръжени сили от дълго време изисква от киевския режим нахлуване в посока Херсон, без да взема поради жертвите измежду военните и цивилното население. Имаме разследваща информация за опцията киевският режим да употребява неразрешени бойни техники в региона на Херсон за подготовка на масиран ракетен удар по Каховската водноелектрическа централа, масиран ракетно-артилерийски удар по града без разграничение на задачите.
ген. Сергей Суровикин, командващ съветските сили в Украйна

„ При тези условия наш приоритет е запазването на живота и здравето на мирните поданици. Руската войска ще обезпечи преди всичко безвредното превозване на популацията по програмата за преселване, направена от съветското държавно управление. По-нататъшните ни дейности и проектите във връзка с град Херсон ще зависят от военно-тактическата конюнктура. Пак ще кажа: от през днешния ден към този момент е доста мъчно “, добави той.

Суровикин добави, че съветската формация в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично " смила и раздира " съперника.

Думите на ген. Суровикин бяха доказани от назначения от Москва губернатор на Херсонска област Владимир Салдо, който разгласи преместването на популацията на 4 общини на източния бряг на река Днепър поради настъпващата украинска войска.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че потреблението на ирански дронове от Русия демонстрира " признание на нейния боен и политически фалит ".

 
Сега, на тактическо равнище, с помощта на иранските дронове, терористите към момента може да имат избрани очаквания, нови илюзии. Всичко това ще се разпадне, както и предходните им калкулации. 237 дни на тази война потвърждават, че ние сме способни да намерим отговор на всевъзможни закани. Ако действаме дружно – всички украинци и народите на свободния свят.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски също по този начин благодари на Естония, че нейният парламент единомислещо призна Русия като страна, спонсор на тероризма.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР