Новият кмет на район Лозенец Константин Павлов от Демократична България

...
Новият кмет на район Лозенец Константин Павлов от Демократична България
Коментари Харесай

Кметът на "Лозенец" към ДНСК: Премахнете строежа "Златен век"

Новият кмет на регион " Лозенец " Константин Павлов от " Демократична България " е отправил документално искане до началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) арх. Иван Несторов да издаде заповед за унищожаване на постройката " Златен век ".

Внесеното в ДНСК мнение на кмета Павлов аргументира настояването със изгубилото правно деяние позволение за градеж на 120-метровия небостъргач. То бе в действие до ноември 2017 година

" Становището на Павлов идва да запълни шестмесечното безмълвие от страна на основния проектант на Столичната община, арх. Здравко Здравков, откакто през април 2019 година началникът на ДНСК го задължи да се произнесе по проблема ", декларират от " Демократична България ".

Районният кмет на " Лозенец " в настрана искане до кмета Йорданка Фандъкова и до основния проектант Здравков упорства за служебно изменение на настоящия Подробен организационен проект на кв.272, околност " Лозенец I част ". С изменението предвижданията в ПУП-а да бъдат приведени в сходство с Общия организационен проект. Това значи градежът да не е по-висок от 26 м кота корниз, каквото е условието на Общ устройствен план за този регион на София.

Според първото позволение за градеж на " Златен век ", издадено на 26 януари 2007 година, височината му може да е 120 м.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР