Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, шестимата кметове на райони

...
Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, шестимата кметове на райони
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Зико се закле да работи за Пловдив със силни думи

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, шестимата кметове на региони – всички издигнати от ГЕРБ, и 51 общински съветници, поставиха тържествена клетва за новия мандат.

Събитието се състоя в емблематичното за Пловдив място – Историческия музей.

Церемонията води новият регионален шеф Дани Каназирева. Здравко Димитров напомни целите си и благодари на пловдивчани за голямото доверие, което са му дали своят вот



„ Пловдив е над всичко “, сподели новият кмет при подписването на клетвената декларация.

„ Благодаря на всички пловдивчани, които гласоподаваха за мен. Да си кмет на Пловдив е фактически огромна отговорност. За мен е чест да бъда кмет на този античен град “, съобщи той в речта си.



„ Тук съм с цел да ви кажа провокациите, пред които е изправен града. От решенията ни зависи по какъв начин ще се развива градът идващите 4 години. Първото от тях е бързата урбанизация в резултат от разрастването на икономическите зони.

Това води до понижаване на безработицата, само че в това време води до презастрояване, неприятен въздух, трафик. Без помощта на страната тези проблеми няма по какъв начин да бъдат решени.



Ще търсим финансова поддръжка от страната, само че нашите претенции би трябвало да бъдат стимулирани “, съобщи Димитров.

В момента на първото си съвещание новият общ съвет избира ръководител на локалния парламент.



„ Трябва да установяване на целите на града за 20-30 години напред, а не на парче. Трябва да запазим античния град, само че той би трябвало да бъде комфортен и за хората, които в този момент пребивавам в него “, уточни новият кмет.



„ Нека сме градивни, когато обсъждаме проблемите на града. Нека огромният разговор за Пловдив да бъде тук, в Общинския съвет. Аз и вие сме тук по волята на пловдивчани. Да не се сещаме за хората отново след 4 години.

Вярвам че със мощни промени и общи старания ще опазим античния град и в това време го превърнем в съвременен динамичен град. Никой не е по- огромен от Пловдив. Нека триумфът бъде с нас!” приключи Димитров.



Пловдивският митрополит Николай благослови кмета и новия Общински съвет и напомни, че властта произтича от Бога.

В момента тече избора на ръководител на Общинския съвет.


Предложени са двама – Александър Държиков – някогашен заместник-кмет и ръководител на предизборния щаб на Здравко Димитров, и Веселка Христамян от „ Демократична България.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР