Новият кмет на Пловдив ще бъде определен с балотаж. На

...
Новият кмет на Пловдив ще бъде определен с балотаж. На
Коментари Харесай

Изненада в Пловдив: Дани Каназирева е на балотаж срещу Здравко Димитров

Новият кмет на Пловдив ще бъде избран с балотаж. На него ще се явят претендентът на ГЕРБ Здравко Димитров и огромната изненада - Дани Каназирева от " Съюз за Пловдив ", която изпреварва Славчо Атанасов от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Това сочат първите резултати от екзитполовете на социологическите организации към 19 часа.

Според данни на " Галъп Интернешънъл " Здравко Димитров печели 34.7% от гласовете, на второ място е Дани Каназирева от " Съюз за Пловдив " с 19.7%, следвана от претендента на патриотите Славчо Атанасов, който събира 15.2%. На четвърта позиция е претендентът на Българска социалистическа партия Николай Радев, за който са дали своят вот 7.9% от гласоподавателите, пети е претендентът на Демократична България Атанас Костов, получил доверие от 6.2% от гласувалите пловдивчани. Следват ги Георги Колев от ЗС " Ал. Стамболийски " с 5.6%, избраникът на " Кауза Пловдив " Николай Бухалов с 3.9% и претендентът на Движение за права и свободи Милен Иванов с 2.2%.

В екзит пола на " Тренд " в Пловдив към 18 часа Здравко Димитров от има 34,8% от вота, втората позиция още веднъж е за Дани Каназирева от " Съюз за Пловдив " със 17,2, Славчо Атанасов, претендент на НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация остава трети с 14,5%. Николай Радев (БСП) има 7,6%, а Атанас Костов (ДБ) - 6,4%.

Екзит полът на " Алфа рисърч " регистрира 33.5% на Здравко Димитров от ГЕРБ, Дани Каназирева е на второ място с 20.8%, а Славчо Атанасов е на трета позиция с 15%.

Пред bTV Дани Каназирева разяснява, че резултатите не са изненада за нея.

" Мога да измервам сили със Здравко Димитров от ГЕРБ, имам вяра в града си, обичам града си, не се знае още нищо, дано да не се радваме авансово, не се знае дали съм втора или още веднъж ще мина трета след преброяването на бюлетините. Аз към този момент съм моралният победител, демонстрирах на огромни партии по какъв начин без пари , без нито един платен глас се печели и се стига доста напред ". Тя сподели, че към момента не смее да се радва, тъй като следва броенето на бюлетините, а там, по думите й, се случват неприятните изненади. " Съюзът Пловдив и аз бяхме трети с дребна разлика още предишния път. Аз познавам града си, знам пулса на Пловдив, познавам хората. Знаех, че в случай че има почтени избори, ще бъда на балотаж. Ако останат такива и се запазят в секциите, в този момент при броенето... Нагледах се против нас и против себе си на голяма медийна агитация и големи операции. Хората, които желаят служебно да завоюват, плащайки си на социолози и на медии, популярност Богу нека не съумеят. Наистина имам вяра в града си. Пловдив е друг град, от Пловдив са започвали най-важните процеси в историята на България, Пловдив е образован град и мислещ град. Това ще е знамение, това ще значи лъч светлина в България, не в Пловдив единствено ", разяснява кандидатката за кмет на града под тепетата.

Резултати за общински съветници са:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР