Новият кмет на община Ямбол Валентин Ревански положи клетва, а

...
Новият кмет на община Ямбол Валентин Ревански положи клетва, а
Коментари Харесай

Трудно избраха шеф на общинския съвет в Ямбол

Новият кмет на община Ямбол Валентин Ревански постави клетва, а на първото съвещание на новоизбрания Общински съвет бе реализиран сложен компромис за избора на негов ръководител.

Новият кмет на община Ямбол Валентин Ревански постави клетва дружно с определените 37 общински съветници на първото съвещание на Общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция. В Съвета влизат 13 съветници от партията "Пряка народна власт ", по девет от "БСП за България " и от ГЕРБ, трима от "Българска нова народна власт ", по един от "Атака ", Местната коалиция Съюз на демократичните сили и ЗНС, и от ЗС "Александър Стамболийски ".

В първото си послание след встъпването в служба Валентин Ревански разгласи, че учредява дарителски фонд за благоустрояване на Ямбол и че той и екипът му първи ще дарят средства.

 След четирикратно гласоподаване с два балотажа за ръководител на Общинския съвет беше определен софтуерният инженер Антон Шиков. Шиков е от „ Пряка народна власт “, от която е и кметът Ревански.

Предложенията за ръководител бяха три – Антон Шиков, Катя Георгиева на „ Българска социалистическа партия за България “ и Татяна Петкова на ГЕРБ, което сътвори и съвсем патовата обстановка, в която се вкараха общинските съветници, тъй като за избор на ръководител бяха нужни 19 гласа, отбелязва локалният вестник „ Делник “.

При първия избор за Антон Шиков бяха дали своят вот 14 съветници, за Катя Георгиева и за Татяна Петкова по 9 съветници и имаше 5 невалидни бюлетини. Според разпоредбите на балотаж отиват първите двама с най-голям резултат, само че вторият и третият бяха с равни гласове и по тази причина и тримата отидоха на балотаж. При второто гласоподаване Антон Шиков получи 15 гласа, Катя Георгиева – 10, а Татяна Петкова – 8, имаше и 4 недействителни гласа.

Това наложи цялата
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР