Новият кмет на Аспарухово, който спечели местния вот с убедителните

...
Новият кмет на Аспарухово, който спечели местния вот с убедителните
Коментари Харесай

Кметът на Аспарухово Ивайло Маринов: „Искам да управлявам с гражданите“

Новият кмет на Аспарухово, който завоюва локалния избор с безапелационните близо 70 % от гласувалите за кмет на регион. Трудно ще го намерите в кабинета му. През множеството време той е измежду хората или управлява ремонтните действия в региона. Не чете от листи или бележници, знае когато и да е и във всяко кътче, какво се ремонтира в Аспарухово. Не се сърди на рецензии, в противен случай – приема ги за помощ.
Усмихнат, бодър и можещ. Той е Ивайло Маринов
Репортер на Днес + се срещна с него, вижте какво сподели за медията ни кметът:

Г-н Маринов, честито! Вече публично сте кмет на регион Аспарухово. Водихте акцията си напълно лице в лице с хората и резултатът не закъсня - победихте с много безапелационен резултат. Това ли е Вашият знак към жителите на региона, че ще бъдете постоянно лице в лице с тях?

Вижте, аз желая да ръководя дружно с жителите на региона. Те да бъдат моите очи за проблемите, с които се сблъскват всекидневно, моята душа за неуморна работа за бъдещето на децата, които порастват и ще порастват тук. Аз в подмяна им давам обещание, както и до момента, да съм постоянно разполагаем за техните сигнали и хрумвания. Винаги съм казвал, че хората и контакта с тях са най-важни в едно ръководство. Бил съм и ще бъда отворен за жителите на региона, който те ми повериха. Ще бъда разполагаем и ще работя старателно за благополучието и развиването на Аспарухово. Харесва ми да се срещам с жителите на региона лице в лице и оставам разполагаем когато и да е. Мисля, че съм го потвърдил и ще не преставам! Това мога с чисто сърце да обещая. Ще работя с тях, ще търсим дружно решения. Това е моят метод.

Вие бяхте заместител кмет през последните 2 години, какво ви дадоха те? Какво научихте за региона и хората в него?

Аспарухово не е като другите региони. Просто няма аналог, нито по естествени дадености, нито по логика на психиката на жителите. Тук хората се познават, задружни са, само че също и сериозни, което аз намирам за плюс за мен, тъй като по този начин моята работа е по- резултатна. Не мога да го сравня с нито един от другите региони на Варна. Гражданите са мощно заинтригувани от средата, която им предлагаме, приказват намерено за проблемите си и изискват, което е тяхно право и аз персонално адмирирам. Само по този начин се раждат положителните решения.

Ремонтните действия в региона не престават, какви поправки се правят сега и упражнявате ли надзор върху тях?

Почти завърши ремонтът на улица Кирил и Методий от улица „ Безименна “
до бул. „ Първи май “. Там се построиха нови паркоместа, в това число и 2 за инвалиди, нова пешеходна зона и велоалея. Както и нов вход и излаз към по този начин наречените „ Руски блокове “ т.е жк. “ Дружба “, с цел да може да се облекчи влизането и излизането в комплекса. Изцяло се подмени асфалтовата настилка, нови тротоари с павета, нови бордюри и велоалея. 
В момента не престават ремонтите на ул. Стара Загора “, които най- евентуално ще приключат до края на месеца. Там се построяват нови тротоари, нови паркоместа, както и джобове за контейнерите. В момента се работи интензивно по ул. „ Средец “ в сектора от „ Злетово “ до улица „ Перник “. Там напълно се подменя асфалта, поставят се тротоарни павета и нови бордюри. Пешеходната зона напълно се реновира пред учебното заведение с павета. Днес стартира и ремонт на ул. Кичево, която беше в доста тежко положение, а от там минава и градския превоз. Изцяло ще се подмени асфалтовата настилка и на улица „ Искър “, в сектора, който е вдясно от ул. „ Злетово “, с нова асфалтова настилка. Започва другата седмица там в този сектор, също по този начин и ул. „ Атанас Мънев “, която е много натоварена, само че е доста разрушена, която също ще бъде напълно реновирана.
На ул. „ Балкапан № 51 се построява паркинг, а на бул. „ Народни Будители № 55 се прави нов на тревна фуга, ще се асфалтира пред блока както и нови тротоари и облагородяване.
Завършиха ремонтите на „ Народни Будители “ № 43 до № 51. Там пред блоковете се направи нов тротоар. Изградихме две нови фитнес площадки на
намерено в СУ „ Любен Каравелов “ и в кв. Галата „ Капитан Петко Войвода “, които ще могат да се употребяват и свободно от жители след привършване на образователните занятия. 
Всички действия, които загатнах, би трябвало да приключат до 6 Декември.
След обновяването на основните булеварди, задачата ни е да навлезем в дребните улички и сред блокови пространства. Аспарухово е прелестен регион и ще се развива с доста бързи темпове. Това са ни целите за идната година.
Относно контрола, мога да кажа, че всеки ден съм на обектите, даже и в съботите, тъй като компаниите работят в събота. Обичам да вървя пеш, тъй като срещам хората лице в лице и самичък виждам къде има проблематични сектори,както и проблеми от друго естество, на които да обърна внимание.

Кажете ни нещо за напредъкът на ремонта на НУ „ Васил Левски “, ще се съблюдава ли срокът, който е заложен?

На всеки 2 седмици се срещахме с Инициативен комитет от родители, като им предоставях информация, дружно с общинската съветничка Милена Димова. Посещавам постоянно строителната площадка и се осведомявам регулярно по отношение на напредъка на ремонтните действия. За момента мога да кажа, че е приключена северната фасада, като е сложена и дограмата, като е сложена и изолираност с фибран. Първият етаж е напълно приключен, сега се работи и по подсилване и на вторият етаж. Работи се и по слагане на структурата на покрива. Приключени са всички бетонни работи по подсилване на постройката, до 10 дни завършват работите по слагане на металната структура. До края на месеца би трябвало да приключат външните ремонтни действия и да се работи към този момент единствено вътре. В момента работят 40 индивида на обекта, което е максимумът.

Какво следва още в регион Аспарухово, плануват ли се още планове по обновяването на региона? Има ли напредък във връзка с обжалваният от Неправителствени организации ПУП- ПРЗ за парк Аспарухово? В какви периоди се чака развиване по Паркоустройствения проект?

В събота започнахме засаждането на 36 нови дървета, които като типове ще бъдат: червенолист явор, елементарен явор, послки явен и липа, ще бъдат засадени на зелените площи сред спирки Лазур и Джанавара, зелените площи на спирка Калин и по този начин нареченият Аспарухов парк край канала. Това е част от обезщетителната стратегия, заложена за регион Аспарухово, по която се работи пролет и есен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР