Новият Jiyue 07 навлиза на пазара на електромобили с прекрасен

...
Новият Jiyue 07 навлиза на пазара на електромобили с прекрасен
Коментари Харесай

Китайка със сладкото име Jiyue 07 кара Тесла 3, i4 и тем подобните да се потят „и под езика“, както е казал поетът

Новият Jiyue 07 навлиза на пазара на електрически автомобили с прелестен стайлинг на фастбек. Създаден на същата платформа SEA, която се употребява от Polestar 4, Volvo EX90 и няколко модела Zeekr, Jiyue 07 се конкурира с Tesla Model 3 и BMW i4, като предлага до 536 к.с.

Това е Jiyue 07 и е най-новият електрически автомобил, пуснат на пазара от взаимното дружество на Geely и Baidu в Китай. Появата му идва единствено няколко месеца след представянето на Jiyue 01 като директен противник на Tesla Model Y и макар че първите му фотоси са едвам на бял свят, той към този момент е разгласен за притежател на премиите iF Design Award 2023 и Red Dot 2023 – и в случай че питате нас, с право.

07 има формата на средноразмерен фастбек и макар че съответните детайлности са лимитирани, наподобява, че е почти съпоставим по мярка с Tesla Model 3.

Дизайнът му има доста общи черти със SUV 01 и това не е неприятно, защото противникът на Model Y наподобява съвременен, грациозен и моден. В предната част на 07 преобладават чифт LED фарове с доста завладяваща форма и LED светлинна лента по цялата широчина. Голямата черна радиаторна решетка също притегля погледа.

Смятаме, че страничният профил на най-новия модел на Jiyue е изключително замайващ и подозираме, че съдиите от iF Design Award и Red Dot също мислят по този начин.

Линията на покрива се спуска красиво обратно, а изваяната линия на раменете акцентира един от най-привлекателните детайли на автомобила. Когато погледнете от горната страна, ще забележите, че лифтбекът е оборудван с панорамен покрив по цялата дължина. Задните светлини и светлинната решетка са доста сходни с тези на 01, както и с MG 4.

Преди това Jiyue предложи взор към интериора на новия си електрически автомобил с една фотография. На нея се вижда обгръщащо арматурно табло, на което се открояват солиден, непрестанен централно ситуиран екран и минималистични дизайнерски детайли. Освен това автомобилът е оборудван с правоъгълен волан, макар че към момента не е несъмнено дали това ще бъде единствената налична алтернатива за волан.

Според китайските медии, както и Car News China, в основата на 07 стои същата архитектура SEA, употребена от голям брой коли на Geely, в това число Volvo EX90, Volvo EX30, Polestar 4, Zeekr 001, Zeekr X, Zeekr 009 и Zeekr 007. Подобно на 01, базовото равнище 07 има електромотор с мощ 268 к.с. и батерия с потенциал 71,4 kWh, до момента в който флагманският модел ще започва с двойна двигателна установка с мощ 536 к.с. и захранвана от батерия с потенциал 100 kWh.

Geely и Baidu за първи път сътвориха взаимното си дружество през 2021 година, като в началото Baidu притежаваше 55% дял в него. Оттогава обаче партньорството е преструктурирано, тъй че Geely има 65% и се занимава с производството, до момента в който Baidu има 35% дял и стои зад софтуера, функционалностите за съгласуваност и усъвършенстваните системи за самостоятелно шофиране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР