Новият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) е

...
Новият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) е
Коментари Харесай

Новият шеф на НАП вложил над 1 млн. лв. в криптовалута и фондове

Новият изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП) е най-състоятелният чиновник на този пост в последните минимум десетина година. Той е вложил над 1 млн. лева в криптовалута и скъпи бумаги в капиталови фондове, излиза наяве от декларацията му за приходи и имущество, оповестена в обществения указател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Най-голяма сума – над 760 000 лева, Михайлов е вложил във фонд, инвестиращ на интернационалните борсови пазари. Вложенията в криптовалута са на стойност към 380 000 лева, излиза наяве от декларацията, която е с новост юли 2021 година

Като изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " към оня миг Борис Давидов Михайлов е заявил влогове в друга валута на обща стойност към 670 000 лева
В наличност той разполага с още 700 000 лева, излиза наяве от документа.

Михайлов е заявил още два жилището в София (свой и чужд), като всеки от тях е с разгърната застроена повърхност от към 200 кв. м. Посочени са и два автомобила " Тойота ленд круйзер ".

От другата декларация пред Национална агенция за приходите – за присъединяване в търговски сдружения или юридически лица с нестопанска цел към датата на назначението или 12 месеца преди този момент, Михайлов показва, че е бил член на управителния съвет на " Ротари клуб – София център ", а също и на съдружие " Ложа Ехнатрон ".

Според Търговския указател въпросното съдружие има за цел " реализиране на господство на нравственото израстване и духовното рационализиране " посредством " осъществяване на регулярна свободнозидарска активност, свободно поддържане на връзки с другите регулярни свободнозидарски огранизации " и други

Още предходната година, когато се разбра за участието на Михайлов в сдружението, в изявление до медиите от съюзна ложа " Ехнатон " показаха, че съдружие " Ехнатон ", чийто шеф до 21 юни 2021 година е бил Борис Михайлов, не е техен член от 9 септември 2014 година Сдружението развива независима активност.

Според формалната биография на Михайлов, публикувана от Министерски съвет, той е бил инспектор в Министерството на финансите, данъчен контрольор и шеф на отдел в данъчната администрация, притежател и шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като юрист по данъчно и наказателно право.

Около избирането му на поста изпълнителен шеф на фонд " Земеделие " предходната година се, откакто ГЕРБ изнесе данни, че Михайлов е задържан при следствие против група за данъчни измами. Оказа се обаче, че делото против него е прекъснато, той е.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР