Новият изпълнителен директор на компанията за антивирусна сигурност и защита

...
Новият изпълнителен директор на компанията за антивирусна сигурност и защита
Коментари Харесай

Новият шеф на Avast ще дарява годишната си заплата на детска болница

Новият изпълнителен шеф на компанията за антивирусна сигурност и отбрана ще взема едвам по $ от годишната си заплата и бонуси, които му се поставят, отделяйки всичко останало за благотворителни цели, предава infosecurity-magazine.

Това лято отпред на чешката компания застана Ондржей Влчек, който размени на поста Винс Щеклер, откакто последният оглавяваше Avast в продължение на 10 години. Едно от огромните достижения на Щеклер, както самият той признава е било придобиването на AVG, друга реномирана компания в бранша, през 2016. „ Ние не просто придобихме компания, ние спечелихме екипът на AVG, техните клиенти, техните сътрудници. Това усили потребителската ни база до 400 000 000 индивида по целия свят. Това беше една страхотна договорка и съм доста горделив от това, което всички ние – всички и в двете компании – успяхме да реализираме “, споделя Щеклер.

Що се Влчек, то той стартира работа в Avast през 1995 като разработчик и е част от екипа, който изкара компанията на борсата. Той управлява интеграцията на потребителския бизнес на компанията след придобиването на AVG. Назначението му влезе в действие публично на 30.06, като точно потребителския сегмент и обвързваните устройства се чака да са акцент в активността на компанията под неговото ръководство.

„ Има нещо, което се трансформира по общоприет метод в общото интернет пространство: по-голямата част от устройствата, които се свързват към Интернет не са компютри и мобилни телефони. Това са смарт устройствата – от кафе машини до смарт тв приемници. И въпреки и хората да не гледат на тях като на компютри, те действително са таман това – само че постоянно идващи с недобре работеща архитектура от позиция на сигурността “, споделя Влчек в блога на компанията.

Влчек подсказва и насоката, в която ще се движи компанията с него. Той изяснява, че тези свързани IoT устройства идват със своите лични операционни системи, които обаче са цялостни с стар и уязвим код, некриптирани протоколи за връзка и всички други недостатъци, които са участвали в преносимите компютри и компютрите преди 10 или 20 години. „ Това е голям проблем за промишлеността ни, защото се основава голямо поле за офанзива от страна на неприятните. За тях е по-лесно да хакнат тези устройства, в сравнение с мобилните телефони или преносимите компютри. И ще сме очевидци на от ден на ден от тях със заздравяването на отбраната на персоналните компютри, а броят на уязвимите IoT устройства нараства “. Това, над което работят в Avast в последните три години, добавя Влчек, съставлява мрежово-базиран модул, който да следи какво се случва на едно по-горно равнище и ориентиран към бизнесите. Но компанията приготвя сходно решение и за обособените консуматори – „ сигурност на мрежово равнище, което пази всичко, което е онлайн в дома – както компютри, по този начин и IoT устройства “. Този артикул или модул, за който приказва Влчек, ще е задоволително елементарен за потребление, само че в това време и еластичен за настройване.

„ Визията ни е, че този артикул би трябвало да е значително себедостатъчен в смисъл, че го инсталирате, и той оперира дефакто самичък. Ако желаете да погледнете по-отблизо, да ревизирате забавни неща за вашата мрежа, да го конфигурирате съгласно вашите потребности, ще може да го извършите, само че няма да има потребност от това “, заключава Влчек.

Що се отнася до упоменатия при започване на този материал, жест от негова страна, Влчек има намерение да подарява годишното си заплащане от $100 000 на английската болница за деца Demelza Hospice for Children.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР