Новият изпълнителен директор на Булгаргаз“ Людмил Йоцов е изтъргувал в

...
Новият изпълнителен директор на Булгаргаз“ Людмил Йоцов е изтъргувал в
Коментари Харесай

Hoвият шeф нa „Бyлгapгaз“ продал газа на старата cи фиpмa, другото е секретно

Новият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов е изтъргувал в петък природен газ на компанията, в която е работил напълно до неотдавна, стана ясно след провеждането на комисията по енергетика, която с гласовете на ръководещите беше засекретена.  

Йоцов, който участва на съвещанието, с цел да даде пояснения за покупко-продажбите, за които се появиха подозрения, че са непрозрачни не вижда никакъв проблем, че компанията за която е работил е измежду купувачите.

Заседанието на комисията бе засекретено с аргумента, че има поверителна информация, а ДАНС и енергийният регулатор са почнали инспекция. След съвещанието новият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов отхвърли да назове фирмите, които са купили газ на борсата, само че призна:  

„ Осем компании са, това е комерсиална загадка, там има конфиденциални клаузи. “

Запитан дали измежду купувачите е компания, за която е работил, той отговори:

„ Казах - да, само че не за обилни количества, а минимални. Не е спор на ползи, за какво да е спор на ползи, това е неизвестен сегмент. Единственото, което мога да направя, с цел да не търгувам с тази компания, е да забраня търговията с нея  – „ Булгаргаз “ изобщо да не търгува с нея “.

За цените, по които са подписани въпросните покупко-продажби, изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов съобщи:

„ Булгаргаз “ не е дал тази цена от 150 лв. за евро. Офертата не я върша аз. Прави я индивидът, служителят на „ Булгаргаз “, който е акредитиран да търгува на борсата. Това несъмнено не е изпълнителния шеф. Това е оперативна автономия, негова. Аз не мога да му се греша. По принцип не е на мое послушание. Има си началници на отдели, има шеф на дирекция “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР